Vizier op volleybal

 

Contractverlenging en transfernieuws.

VoV, 22-03-2020. 3:35 uur. “Ik ben heel blij aan te kunnen kondigen dat ik weer een seizoen bij de Powercats van Volley Düdingen ga spelen” postte Anna Mebus op haar Facebook. De Nederlandse spelverdeelster is bij de Zwitserse club de zoveelste speelster die al zekerheid heeft over volgend seizoen.

Met haar tekenden ook al Elena Steinemann, Flavia Knutti, Lea Zurlinden, Méline Pierret, Sarina Brunner en Thays Deprati een contract voor het seizoen 2020-2021 net als de andere buitenlandse speelsters Chantale Riddle, Helena Kojdova, Johanna Edberg en Karmen Brletic. Dario Bettello, de hoofdtrainer/ -coach voor volgend seizoen, heeft daarmee de selectie al op een buitengewoon vroeg tijdstip grotendeels rond.

Powerscats Volley Düdingen kende een prima seizoenafsluiting. Voor het eerst wisten ze een medaille te pakken in de strijd om de landstitel, door ook de tweede partij om het brons met 3-2 van Franches-Montagnes te winnen. Eerder won de ploeg van Mebus goud bij de Supercup en zilver was er in de Zwitserse bekertoernooi. Europees kwamen ze dit jaar tot en met de achtste finale, daarin was het Franse Le Cannet te sterk.

Lola en Lisa: Lisa Nobel, in het afgelopen seizoen spelend voor Dros-Alterno en daarvoor uitkomend bij de TTP-talenten maakt volgend seizoen de overstap naar onze Zuiderburen. Zij wordt bij Hermes Oostende collega van Merle Baasdam, die eerder al voor de kustploeg tekende en Loladina Zwaanswijk, die in België de overstap maakt van Lendelede naar Oostende. Fanny Lafeber is de vierde Nederlandse bij Oostende, zij verlengde onlangs haar contract met nog een jaar.

In het reguliere seizoen eindigde Oostende in het afgebroken seizoen als vierde en plaatste zich daarmee voor de play-offs om de titel. Europees haalden ze in de CEV Cup de achtste finale, waarin ze via twee vijfsetters van hun landgenoten van Asterix Avo verloren. Tegen datzelfde Asterix wonnen ze wel de bekerfinale. (Met 3-2)

gh@ Vizier op Volleybal. Foto’s Facebook Anna Mebus, Ulf Schiller en Hermes Volley Oostende.