Coolen Alterno nieuwe koploper Eredivisie

De twee topduels in de Eredivisie werden een prooi voor Coolen Alterno en Springendal Set-Up ’65. Door de eigen winst en de nederlaag van VC Sneek in Ootmarsum nam Alterno de leidende positie in de Eredivisie over. Regio Zwolle Volleybal morste geen puntjes tegen rode lantaarndrager Peelpush.

Coolen Alterno won uit bij Sliedrecht Sport met l-3. De openingsset werd nog wel gewonnen door de thuisploeg (25-19) , maar daarna was Coolen Alterno met 23-25, 20-25 en 15-25 drie keer het  winnende team. Nienke de Waard kwam tot 14 punten, waarmee ze topscorer bij Sliedrecht werd. Teamgenote Marlies Wagendorp blokkeerde 4 keer raak. Hetzelfde aantal punten haalde Joanna van den Noord met haar opslag voor Alterno binnen. Juliet Lohuis en Linda te Molder werden met 12 punten de vaakst scorende Alterno speelsters.

In Ootmarsum leek Set-Up ’65 over Sneek heen te walsen. Met 25-18 en 25-23, na een 17-11 voorsprong, kwam de thuisploeg in de derde set bij 20-15 in een riante positie voor een 3-0 zege.  Klaske Sikkes serveerde Sneek naar 21-21, een uitgeslagen aanval en drie foutserves van de Ootmarsumse dames zorgden daarna voor de vier punten die Sneek op 23-25 zetten. In de vierde set kwam Set-Up ’65 op 23-22, kon echter toen weer de winst niet binnenhalen. Klaske Sikkens en Fenna Zeinstra sloegen Sneek naar de 2-2 gelijke stand.

In de tiebreak pakte Set-Up ’65 met Antoinette Posthuma aan serve na de 6-4 stand vijf punten op rij en liep uit naar 11-4, waarna ze de winst met 15-8 opeisten. Bij de thuisploeg werd Carmen Oude Luttikhuis met 17 treffers topscorer, Fenna Zeinstra kwam voor Sneek tot hetzelfde aantal. De via omloopballen vaak scorende Carlijn Ghijssen – Jans maakte er 16.

Zwolle deed wat het doen moest om volledig te blijven meedoen voor een plekje in de kampioenspoule. In eigen huis werd Peelpush met 3-0 en de duidelijke setstanden 25-18, 25-15 en 25-18 aan de kant gezet. Carlijn Oosterlaken nam bij de thuisploeg 16 punten voor haar rekening, bij Peelpush kwam Laura de Jong op 15 treffers.

Vandaag staan nog de duels tussen Eurosped en Oskam Taurus alsmede UEF Donitas vs TTP op de wedstrijdagenda.

De stand na gisteren is: Alterno 11-28, Sneek 11-27, Set-Up 10-20, Sliedrecht Sport 10-18, Zwolle 11-16, TTP 8-13, Taurus 10-13, Eurosped 10-13, Donitas 10-3, Peelpush 10-2.