Coppa Italia voor team Robin de Kruijf

Conegliano

VoV, 06-03-2017. 6:07 uur. Robin de Kruijf heeft afgelopen weekend met Conegliano de Coppa Italia gewonnen, de Italiaanse beker. In de finale werd Modena met Yvon Beliën in de ploeg met 3-0 verslagen. Beide teams waren zaterdag via zeges op Novara (Conegliano won met 3-1) en Scandicci (Modena won ook met 3-1) tot de finale doorgedrongen.

In die halve finales met dus dubbele Oranje onderonsjes waren de teams aan elkaar gewaagd. Conegliano verloor de eerste set met 23-25 en pakte de wedstrijdwinst, mede door 18 treffers van de Kruijf, via 25-21, 25-23 en nogmaals 25-23. Plak, Pietersen en Dijkema kwamen tot 13, 2 en 1 gescoord punt, waarbij alleen Celeste Plak drie sets in de basis stond. Modena versloeg zaterdag met 24-26, 25-19, 25-27 en 22-25 Scandicci van Floortje Meijners, die 12 punten voor haar team scoorde. Yvon Beliën kwam ook tot dat aantal.

In de finale had Conegliano, dat in de Serie A1 bovenaan staat, in de eerste set al vlot een 7-3 voorsprong en mede door scores van de Kruijf, onder andere de 14-7, 15-7 en 20-17, behielden ze het voordelige verschil gedurende het verder verloop aan hun kant. Met 25-23 werd de eerste set gewonnen.  In de tweede kwam Modena na 11-8 achter bij 14-14 op gelijke hoogte. De Kruijf (21-17) en Kelsey Robinson (23-20) loodsten Conegliano naar 25-22.

Modena had bij het begin van de big points in de derde set een 17-20 voorsprong maar kreeg vervolgens een serie tegen (22-20), kon middels een score van Brakocevic weer aansluiten (23-22) maar verloor de set daarna toch nog met 25-23.

Serena Ortolani werd met 18 punten topscorer bij Conegliano. Nicole Fawcett scoorde 15 keer en Robin de Kruijf kreeg er 7 op naam. Bij Modena werd Jovana Brakocevic met ook 18 punten de meest scorende speelster. Yvon Beliën maakte er 3. Conegliano had aanvallend een 52 om 39 overwicht. Blokkerend en serverend ( 7 om 12) had Modena voordeel.