Vizier op volleybal

 

Daalderop naar Volley Milano, van Garderen naar PAOK

VoV, 31-05-2023. 6:00 uur. Het Italiaanse Vero Volley Milano, afgelopen seizoen verliezend play-off finalist in de serie A1 tegen Conegliano, is heel erg actief op de transfermarkt. Onlangs maakten ze bekend dat er voor volgend jaar al acht nieuwe speelsters de selectie komen versterken, en dat zijn zeker niet de minsten.

Van VakifBank Istanbul komen Paola Egonu, Nika Daalderop en Kara Bajema, van de Turkse kampioen Eczacibasi maakt de Belgische mid Laura Heyrman de overstap naar hen. Uit de serie A1 contracteerden ze Heléna Gazaute van Chieri ’76, Brenda Castillo van Scandicci, Vittoria Prandi van Pinerolo en Adhuoljok Malual van Casalmaggiore. Als ze er zelf niet sterker van worden wordt de tegenstander er wellicht zwakker van.

Maarten van Garderen speelt volgend seizoen in Griekenland. Hij verlaat Siena in Italië en verhuist naar PAOK Thessaloniki, waar vorig seizoen Gijs Jorna een van de steunpilaren was. In zijn carrière kwam van Garderen eerder in Italië al uit voor Modena (twee periodes), Cisterna, Trentino en Ravenna. Ook in Duitsland, Frankrijk en Turkije was hij actief. Bij Friedrichshafen bij onze Oosterburen en Ziraat Bankasi als collega van Wouter ter Maat.

De Duitse Hannah Orthmann, gisteren een ware plaag voor de Oranje Dames bij het eerste VNL-duel in Japan, verlaat de Turkse competitie. Zij speelde voor THY en maakt de overstap naar Novara, waar ze een collega wordt van Anne Buijs.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.