Daar is ie, de eerste zege van Heva VCV

VoV, 14-10-2018, 13:40 uur. ‘Daar was die dan, de eerste overwinning van HEVA VCV dames 1. Afgelopen zaterdag hebben wij de eerste overwinning van het seizoen binnen gehaald en wel met een klinkende 4-0 zege op de dames van Bolsward! En nee, dus geen 3-1 zege zoals vermeld in de Nevobo app.

De wedstrijd werd op gang gebracht door onze mini van de week Sayra. Sayra gaf het goede voorbeeld van een goede service druk. Dit was een mooie voorbode voor de wedstrijd!

In de eerste set ging het tot het begin van de set gelijk op. Er werden vanaf de service lijn een aantal mooie services afgevuurd op de passlijn van Bolsward. Hierdoor konden de dames van Bolsward niet in hun spel komen en kon VCV in de verdediging vaak op de juiste plek gaan staan en werden er veel ballen verdedigd. Bij 14-11 sloeg VCV een gaatje die Bolsward niet meer dicht kreeg.

Onze pass kwam goed bij de spelverdeelster en kon op deze manier haar aanvalsters goed vinden. Na een korte break door een technisch probleem moest er op het oude wedstrijdformulier verder geteld worden. Dit resulteerde is een iets wat bijzondere uitslag van 19-127. Maar dit moest 25-19 zijn.

De tweede set zag je veel al hetzelfde spelbeeld terug als in set één. Doormiddel van een goede service wisten we de tegenstander onder druk te zetten en konden wij vrij uit spelen. De set ups van de spelverdeelster kwamen vaak perfect aan bij de aanvalsters waardoor vooral onze diagonaalspeelster naar hartenlust kon combineren in haar aanvalsrichtingen.

Hierdoor stonden we in mum van tijd met 17-11 voor en lieten Bolsward zo waar weer terug komen tot 19-18. Na een time-out kwamen we weer in ons ritme en sleepten we door weer een goede service druk ook de tweede set binnen met 25-21. Yes een 2-0 voorsprong, nu op naar de beruchte derde set!

Eigenlijk was deze set een kopie van de eerste en twee set, we stonden de hele set op een kleine voorsprong van zo’n drie punten en bouwden deze zelfs uit tot 6 punten (17-11). Wederom door een hoge service druk konden wij de druk bij de tegenstander neerleggen en konden wij de rally ’s vaak goed uitspelen en trokken daarbij vaak aan het langste eind. Aan het einde van de derde set lieten we Bolsward toch weer terug komen door persoonlijke fouten en werd het nog even spannend, na een time-out wisten we het beslissende punt binnen te slaan en was de eerste winst van het seizoen een feit!

Op naar de vierde set en hopelijk een welverdiend bonuspunt. Vanaf het begin van de set hadden wij een voorsprong in handen die we gedurende de set alleen maar uit konden bouwen. Van 11-6 liepen we uit naar 15-8 en vervolgens naar 19-10. Het gaatje was allang geslagen vanaf de achterlijn. Bij 24-12 werd de bal door de tegenstander uitgeserveerd en was de wedstrijd ten einde.

Vijf punten in de pocket en op naar de volgende wedstrijd, dan spelen we weer tegen een team uit Friesland, namelijk tegen de dames van D.B.S Balk, een voor ons nog onbekende tegenstander.

gh @ VoV, verslag van Laura Bruins, Heva VCV. Foto Rudy van ’t Rood.