Dag één jongens WK U19 in Argentinië

U19blokBrazil

Bij de op de eerste dag gespeelde wedstrijden bij het WK U19 voor jongens in Argentinië was de beslissing via de tiebreak heel erg populair. Maar liefst vijf van de acht wedstrijden werden via een vijfde set beslist. Wij geven van dag één, zonder verdere toevoeging, alleen de uitslagen. Duitsland is hierop de uitzondering.

Poule A: USA vs Turkije werd 3-2 en Frankrijk vs Argentinië eindigde in 2-3. België, met assistent trainer coach Teun Buijs, kwam op de eerste dag nog niet in actie.

Poule B: Cuba verloor met 0-3 van Italië. Hetzelfde lot onderging Egypte tegen Mexico.

Poule C: Chili won met 3-2 van Chinees Taipei en Polen versloeg Bulgarije met 3-1.

Poule D:  Japan bleef tegen Puerto Rico via de tiebreak aan de goede kant van de score en Brazilië deed hetzelfde via 15-9 in de vijfde set tegen Duitsland.

“We hebben de kansen in de tweede en vijfde set niet benut” zei Matus Kalny, bondscoach van Duitsland. “Wel jammer, maar aan de andere kant waren we voor de wedstrijd wel tevreden geweest met één punt.”

“We maakten verschrikkelijk veel fouten” had de Braziliaanse coach Percy Oncken gezien. Zijn ploeg scoorde maar liefst 41 keer voor Duitsland, waarvoor ze er 28 terug kregen. “We maakten het Duitsland zo wel heel erg makkelijk.” De foutenlast kon met een 58 om 46 scores via de aanval en 19 om 12 punten via blok en serve ongedaan worden gemaakt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Braziliaans blok tegen Duitsland.