Damesteams, die 2de bekerronde overleefden

VoV, 31-10-2022. 13:30 uur. Bij de voorbeschouwing op de wedstrijden in de tweede ronde van de Nevobo beker wierpen we een blik in de glazen bol om te zien welke teams er uitkwamen voor de volgende ronde. Het is al een oude bol, die naar nu blijkt wel zijn beste jaren heeft gehad, want er kwam te vaak een onjuiste voorspelling uit als we naar de winnaars in de 13 poules vroegen. Onderstaand het overzicht, zoals wij het   hadden verwacht met daarbij tevens de werkelijke winnaar van de poule.

Poule A: Veracles: Veracles won met 3-0 van Emmen ’95 en met dezelfde score van VC Sneek D2. (Goed)

Poule B: Set-Up ’65.  Donitas won met 3-1 van VC Bolsward en ook in vier sets van Set-Up. Dus Donitas is door. (Fout)

Poule C: Rivo: Rivo won in drie sets van zowel Sudosa-Desto als van Olhaco en gaat naar de derde ronde. (Goed)

Poule D: Alterno: Alterno wordt als winnaar gegeven in de poule, met 2-6, en 6 sets voor en 0 tegen. Dat moet dus 2 keer 3-0 zijn geweest of een administratieve zege omdat Dynamo Tubbergen van deelname afzag. (Goed)

Poule E: Orion: Poule van vier, met drie wedstrijden waarin Orion ze allemaal won en dus doorgaat. (Goed)

Poule F: US Dames 2: SSS verrast zowel VollinGo, US Dames 2 en ook ons. Zij wonnen beide duels en gaan door. (Fout)

Poule G: Spaarnestad. Met twee keer een 3-1 zege was Spaarnestad de beste ploeg in deze poule en gaat door naar de derde ronde. (Goed)

Poule H: AVV Keistad: Apollo 8 dames 2 versloeg Keistad met 3-2 en won met 3-0 van VCV. Zij gaan dus door. (Fout)

Poule I: US Dames 1: Een spannende vijfsetter tegen Halley werd een prooi voor US D1, tegen DeVoKo waren vier sets voldoende om winnend af te sluiten. (Goed)

Poule J: Sliedrecht Sport Dames 2: Dinto bleek de sterkste tegen Sliedrecht Dames 2 en Armixtos. Twee keer was er 3-1 winst. (Fout)

Poule K: VCN: De ploeg uit Capelle won met 2-3 van Next Volley en was met 3-1 ook te sterk voor VC Olympia. Het leverde hen het ticket voor de derde ronde op. (Goed)

Poule L: Krekkers: De thuisspelende ploeg uit Maria Parochie won van VoCASA, en gaat door naar de volgende ronde (Goed)

Poule M: Activia. Activia won met 3-1 van Ledûb en van Donki Sjot en plaatste zich daarmee voor de derde ronde. (Goed)

Totaal dus negen van de dertien goed, meer dan de helft, maar te weinig. Je kunt er nog een keertje naast zitten, net als je een keer een setje kunt verliezen, maar vier keer mis. Dat is te veel voor de Bol.com glazen bol. Weg ermee.