Dash blijft zonder setwinst bij Heva VCV

VoV, 29-09-2019. 19:10 uur. Afgelopen zaterdag, 28 september speelde we onze eerste uitwedstrijd van dit seizoen. Qua reisafstand was dit voor ons bijna een thuis wedstrijd. We mochten aantreden in Varsseveld tegen Heva VCV Dames 1. Om 18:00 uur klonk het eerste fluitsignaal.

Vol vertrouwen begonnen de Vordense dames aan de eerste set. Ze startten goed, maar hadden af en toe een dip, waardoor het gelijk op ging en spannend bleef. Door goede service series konden we geleidelijk telkens een paar punten voorsprong opbouwen. Deze voorsprong gaven we zelf weer uit handen door niet voluit te blijven spelen en geen druk te leveren bij de tegenpartij. Deze set ging verloren met 25-23.

Daarna begonnen we aan de tweede set, dit leek een kopie van de eerste set. We begonnen de set goed met een aantal goede service series en mooie aanvallen. Dit bleven we echter niet volhouden, er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt waardoor de dames uit Varsseveld aan het langste eind konden trekken. We verloren de set met 25-23.

De derde set was erop of eronder om er eventueel nog een 3-2 stand uit te kunnen halen. Ook deze set konden we de dames uit Varsseveld onder druk zetten met onze service, wanneer de druk weg viel greep VCV hun kansen. Zij maakte de aanvallen goed af en zette ons onder druk met hun service. Hierdoor werden er weer teveel persoonlijke fouten gemaakt waardoor zij wederom aan het langste eind trokken met 25-23 in set winst voor VCV.

De vierde set was de enige kans nog om één set winnend af te sluiten. Deze set speelde we niet voluit en leek of er teveel druk op ons lag. De aanvallen werden niet meer gescoord, de service werd niet met volle druk bij de tegenpartij gelegd. Een set om snel te vergeten, deze werd verloren met 25-13.

Aanstaande zaterdag (05 oktober) spelen we een thuiswedstrijd in sporthal ‘t Jebbink. We spelen dan tegen de Krekkers uit Mariaparochie. De wedstrijd begint om 18:00 uur.

gh @ VoV, verslag van / via Debbie van den Vlekkert, Dash Dames 1. Foto Jan van den Noort.