Dash D1 begint in 2024 niet zoals gehoopt

VoV, 22-01-2024. 2:44 uur. Afgelopen zaterdag stond er wederom een uitwedstrijd richting het noorden op de planning voor de dames van het eerste team van Dash. Om 16:00 werd de wedstrijd tegen Sneek dames 2 gespeeld waar kort over gesproken kan worden. De wedstrijd resulteerde in een 4-0 verlies.

Nadat de dames op tijd konden beginnen keek Dash in de eerste set al snel tegen een achterstand van 14-3 aan. Waar Dash geen service druk wist te leggen, deed de tegenstander dit wel en ook op alle andere vlakken deed dash zichzelf tekort. Bovendien werden er veel eigen fouten gemaakt aan de kant van Dash waardoor er niet gescoord kon worden. De set werd hierdoor snel afgesloten met 25-8.

De tweede set werd een kopie van de eerste set waarin Sneek wederom al vroeg in de set een gat wist te slaan (9-3). Ondanks dat Dash meer punten wist te maken dan in de eerste set, ging ook set twee naar de dames uit Sneek (25-18).

Hoewel na twee verloren sets de winst nog niet vergeven was, leek het erop dat dit wel ging gebeuren doordat Dash wederom al snel tegen een flinke achterstand van 6-0 aankeek. Desondanks wist Dash een betere pass te leveren waardoor er meer gescoord kon worden en de set stand terug gebracht kon worden naar 13-10. Dit bleek echter niet genoeg te zijn en ook deze set werd verloren (25-17).

Dit liet Sneek op een 3-0 voorsprong komen en betekende dat er nog maximaal één puntje winst naar Vorden mee zou kunnen worden genomen.

De vierde set leek in eerste instantie geen kopie van de andere drie sets. Voor het eerst in de wedstrijd liep de start van set namelijk gelijk op (7-7, 11-11) Toch wist Sneek in het midden van de set Dash onder druk te zetten (15-11) en doordat wederom de eigen fouten last van Dash hoog was ging ook set 4 naar Sneek (25-20).

Kortom Dash haalde gedurende de hele wedstrijd haar eigen niveau niet en alle vijf punten bleven hierdoor in Sneek. Volgende week speelt Dash in eigen hal tegen Orion dames 1 uit Doetinchem. Deze derby zal beginnen om 18:00 uur.

gh @ VoV, verslag van Pien Meijer, Dash Dames1. Foto Dash.