Dash heer en meester in Groningen

VoV, 29-10-2018. 5:15 uur. Op naar Groningen! De eerste wedstrijd in de Struikhal van de in totaal drie wedstrijden die Dash dit seizoen daar zal spelen. Na een autorit van 1 uur en 45 minuten was iedereen het er over eens dat we niet voor niets helemaal naar Groningen gekomen waren.

In de eerste set moest Dash er serverend even inkomen maar dit werd snel opgepakt. Want uiteindelijk zorgde de goede servedruk en passing ervoor dat deze set met ruime cijfers werd binnengeslagen (11-25).  Doordat de eerste set met ruime cijfers werd gewonnen, was het van belang om de scherpte en strijdlust vast te houden en niet te verslappen want het stond natuurlijk gewoon weer 0-0.

De scherpte leek even weg te zijn aangezien Dash met een achterstand van drie punten de set begon. Gelukkig wisten de meiden van Dash dit meteen weer bij te trekken en werd er lekker gespeeld. Wanneer Donitas een punt wist te maken werd deze meteen weer teruggepakt. Door weer een goede servedruk en passing kon er dan ook heerlijk worden gespeeld. Dit resulteerde in een setwinst van 12-25.

De derde set was een bijzonder begin van de set. Er was een opstellingsfout bij Donitas waardoor het even niet duidelijk was of er nou een puntje af moest of toch erbij. Na veel overleg werd het uiteindelijk opgelost wat er wel voor zorgde dat de handen wat koud waren geworden. Maar de meiden van Dash lieten de kop niet gek maken! De gehele set heeft Dash weer de touwtjes in handen gehad en hun eigen spelletje kunnen spelen. Aan het einde van de derde set stond er 14-25 op het scorebord wat betekent winst voor de dames van Dash!

Een 0-3 voorsprong, de winst is binnen. Maar iedereen was gebrand om ook die vierde set mee naar Vorden te nemen. Vorige week had Dash namelijk de laatste set door de vingers laten glippen maar dit lieten ze deze week niet weer gebeuren! Gebrand werd de laatste set begonnen wat zorgde voor weer een mooie voorsprong. Ook met de dalende gemiddelde leeftijd van ons team wist Dash de laatste set met een ruime setstand te winnen (13-25).

Dash was dus niet voor niets helemaal naar Groningen gekomen want de volle 5 punten gingen mee terug naar Vorden! Een goede overwinning waarbij de trainer er voor zorgde dat de meiden van Dash de gehele wedstrijd scherp en fel bleven.

Volgende week, 3 november a.s., staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Om 16.30 uur begint de wedstrijd tegen VC Zwolle DS 3. Hopelijk tot in Zwolle allemaal!

gh @ VoV, verslag van Jade Veenstra, Dash dames 1. Foto Jan van den Noort.