Dash komt net te kort tegen de Krekkers

VoV, 02-10-2017. 7:41 uur. Vooraf werd al ingeschat dat het wel eens een lastige wedstrijd zou kunnen worden voor Dash tegen het hoger ingeschatte team van Krekkers uit Mariaparochie en die voorspelling kwam uit. Toch liet Dash zich niet uit het veld slaan, toonde veerkracht en wist een punt af te snoepen en mee terug naar Vorden te nemen.

Het begin van de wedstrijd verliep prima voor de dames uit Vorden, de thuisploeg werd prima onder druk gezet en Dash pakte via 13-18 zelfs brutaal een voorsprong van vijf punten. In plaats van door te drukken slopen er een paar kleine foutjes in het spel van de Vordense dames en de Krekkers knokten zich sterk terug tot een voorsprong van 19-18. Vervolgens was Dash steeds nét niet scherp genoeg op de belangrijke punten en moest het de set in een spannend slot met 25-22 aan de thuisploeg laten.

De tweede set begon Krekkers sterker en de thuisploeg kwam op een 7-4 voorsprong. Dash liet zich echter niet van de wijs brengen en vertrouwde op eigen kunnen. Via 8-8 en 10-12 kwamen de Vordense dames zelfs weer op een voorsprong van 12-15.  Toch kantelde de set weer terug in het voordeel van de thuisploeg. Via 20-17 werd het 22-18. Dash Knokte zich, ondanks een verzwikte enkel van de spelverdeelster, terug tot 23-23 om vervolgens weer net aan het kortste eind te trekken en de Krekkers met 25-23 en daarmee de tweede set aan de haal te zien gaan.

De onrust en onduidelijkheid die ontstond door de verzwikte enkel van de Vordense spelverdeelster in combinatie met een overgevoelige scheidsrechter, die er al vanaf de tweede set een onnodig kaartenfestijn van maakte, werd de derde set een makkelijke prooi voor de Krekkers die met 25-16 de overwinning veilig stelden.

Dash wist de rug te rechten en kwam de vierde set prima uit de startblokken. Al snel stond er een 0-5 voorsprong op het scorebord en deze werd niet meer uit handen gegeven. De veerkracht die Dash liet zien bleek bij de thuisploeg niet aanwezig en de Vordense dames konden via 19-25 een verdiend punt in de tas meenemen naar dorp in de Gelderse Achterhoek.

Komend weekend staat een heuse derby op het programma wanneer de dames van Dash  titelkandidaat WSV uit Warnsveld op bezoek krijgen. Zaterdag om 18:00 uur zal de strijd losbarsten in sporthal ’t Jebbink in Vorden tussen de teams die met evenveel punten de huidige nummers drie en vier van de ranglijst zijn.

gh @ VoV, verslag Dash dames 1, foto Herman van de Wal.