Dash laat zich niet zien in Assen.

VoV, 21-09-2020. 10:35 uur. Zaterdag 19 september stond er sinds lange tijd weer een echte competitiewedstrijd op het programma, we konden afreizen naar Assen waar om 14.30 uur het fluitsignaal klonk tegen Sudosa-Desto D2.  We waren vandaag helaas niet compleet, we moesten helaas één speelster missen vanwege de corona maatregelen. Hopelijk gaat dat dit seizoen niet te vaak voorkomen…

We begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, het enthousiasme zat er gelijk goed in. De gehele set liepen we tegen een kleine achterstand aan. Door als team te vechten werd deze achterstand einde van de set omgezet in een kleine voorsprong.

Met 24-22 op de teller in het voordeel van Dash, kreeg Mandy Nijbroek een elleboog van een medespeler tegen haar neus. Hierdoor werd het spel even stilgelegd en konden we na enkele minuten het spel weer hervatten. De schrik zat er even in, Sudosa wist nog één punt te pakken. Maar wij wisten gelukkig de set binnen te knallen met 23-25.

De tweede set ging het vanaf het begin gelijk op. Er werden mooie punten over en weer gescoord. Hard geslagen ballen werd afgewisseld met een tactisch balletje. Aan het einde van de set konden wij Sudosa niet meer bij houden. Er ontstond een chaos, de pass kwam niet bij de spelverdeler en de aanvaller scoorde niet. Deze set werd verloren met 25-22.

De tweede set gaf een mentale dreun wat we in de derde set niet wisten te herstellen. De tegenstander had een te hoge service druk, hier konden we geen grip op krijgen waardoor Sudosa deze set met grote cijfers binnen haalde 25-12.

De vierde set wisselde we van systeem, waardoor we wel weer gelijk op gingen met de tegenstander. Toch bleef onze service druk achter, we lieten niet zien wat we in trainingen en oefenwedstrijden wel hebben laten zien. Helaas was Sudosa hierin te sterk. En verloren we deze set met 25-22, eindstand 3-1 voor Sudosa.

Genoeg punten waar we nog van kunnen leren. Jammer dat we ons niveau niet hebben kunnen laten zien. Komende week hard trainen zodat we volgende week twee feestjes kunnen gaan vieren. Dan in eigen hal, alleen thuispubliek is toegestaan en in beperkte aantallen. We starten om 18.00 uur in sporthal het Jebbink tegen Rosstars Dames1.

gh @ VoV, verslag van/ via Debbie van den Vlekkert. Foto Jan van den Noort.