Dash moet de winst aan Dynamo D2 laten

VoV, 24-04-2022. 20:56 uur. Op de vroege morgen, oftewel ‘mini tijden’ was het voor een aantal van de speelsters even wennen, want er moest een wekker gezet worden.

Voor dit seizoen hadden we het getroffen dat dit de dichtstbijzijnde uitwedstrijd was. Aangekomen in de hal was er een wedstrijd voor ons die wat uitliep. Hierdoor konden we pas om half 2 warmlopen en inspelen, terwijl het fluitsignaal al lang af had moeten gaan. Nadat we allemaal lekker warm waren, konden we vol enthousiasme en goede moed beginnen aan de pot tegen SV Dynamo dames 2.

In de eerste set begonnen we aardig gelijk op. De sfeer zat er lekker in bij ons, we hadden er zin in! We schoten goed uit de startblokken. Helaas was het op de stand 9-9 gelijk, waardoor zij het initiatief verder namen. Het was vanuit onze kant iets te voorzichtig en wat voorspelbaar. Aan het einde kwamen we lekker terug, maar het was niet genoeg. De eerste set eindigde (helaas) 25-23 voor Dynamo.

Na een opbeurende peptalk van onze coaches Michel en Jeffrey (Dynamo speler) wat voor hem natuurlijk een vertrouwelijk en warm nest is, begonnen we aan de tweede set. De passes kwamen niet altijd even goed aan, hierdoor werd het spel helaas (weer) wat voorspelbaar. Terwijl we dit wilden veranderen vanwege de eerste set. Dit resulteerde in een 25-21, oftewel 2-0 achterstand.

De derde set was ons vertrouwen nog lang niet weg, want er was nog kans op 2-3 winst voor ons. Met positionele aanwijzingen vanaf onze kant gingen we vol goede moed het veld weer in. In de hele wedstrijd was de muur van Dash ijzersterk door onze Amke. Hierdoor konden we lekker punten pakken en aanvallend werden wij sterker. Dit bleek tot aan het einde van de set, want wij hadden die binnengesleept met 23-25.

Na deze winnende set was er nog meer plezier dan dat er al was. We zagen mogelijkheden om deze wedstrijd nog te pakken en een aantal punten mee te nemen naar Vorden. Aanvallend was Dynamo zeer sterk in verdedigen, dus we moesten een ander plan aannemen. We probeerden via de handen te slaan om de tegenstander wat moeilijker in het spel te laten krijgen. Helaas trapten ze hier niet helemaal in, waardoor wij alsnog aan het kortste eind trokken.   De vierde tevens laatste set eindigde in 25-22 voor de dames van Dynamo.

Kortom, we hebben deze wedstrijd niet gewonnen. Het voelde niet als verlies, want de gezelligheid was er zeker. ‘s Avonds hadden we een mooi feestje in de sporthal. Onze laatste wedstrijd spelen we op 7 mei om half 4 in Emmen. Om de competitie mooi af te kunnen sluiten!

gh @ VoV, verslag van Maaike Draaijer, Dash Dames 1.