Dash nadert de koploper tot op 1 punt

VoV, 01-04-2019. 6:05 uur. Zaterdag is de mooiste dag van de week, dit dachten de meiden van Dash dames 1 ook afgelopen zaterdag. De inhaalwedstrijd tegen SVI D1 stond eindelijk op het programma. En met 5 punten achter op de koploper, kon dit de wedstrijd worden waarin we gedeeld eerste zouden komen te staan. Hiervoor moest er voor de verandering geen dik uur gereden worden, maar 50 minuten naar Zwolle. Dat de wedstrijd niet zo ver weg was, was ook te merken aan het meegereisde publiek. Bedankt daarvoor!

De druk hadden de meiden van Dash zichzelf voor deze wedstrijd wel opgelegd. De prognose van de Nevobo voor deze wedstrijd was een 2-3 overwinning voor Dash, maar hier wilden ze geen genoegen mee nemen. SVI speelde nog voor de punten om weg te komen van de 10e plek, dus er werd hard gestreden voor elke bal.

De eerste set begonnen de rood zwarten gelijk goed, de servedruk lag er vol op en hier had de tegenstander moeite mee. De servepass lag redelijk en er kon goed gescoord worden. SVI kwam nog even terug, maar ze lieten zich de kop niet gek maken. Als er een mooi punt gescoord werd door de tegenstander, was de mindset: gewoon volgende bal weer. De set werd overtuigend uitgespeeld, 18-25.

De tweede set was er een met ups en downs, maar desondanks wist Dash zich steeds terug te knokken in de set. Dit is ook de investering die er gemaakt is dit seizoen, door de verjonging die binnen de vereniging is uitgevoerd. Er werden aan beide kanten mooie punten gescoord en verdedigd. Maar gelukkig wisten ze ook hier aan het langste eind te trekken 23-25.

De derde set is er altijd een op zich. Je weet nooit hoe deze gaat lopen in het volleybal, maar aangemoedigd door ons publiek werd er gestreden voor elk punt, met in het achterhoofd die volle 5 punten. Er werd plezier gemaakt in het veld en de tegenstander maakte in de eindfase wat meer persoonlijke fouten, 22-25.

Nu nog gaan voor het toetje, de winst was binnen. De vijf punten binnen handbereik, maar ook deze set werd er tegen een achterstand van 4 punten aangekeken. Voor de 20 punten werd deze ingehaald en er kwamen zelfs een paar matchpoints op het scorebord. Met een blok dachten we deze verzilverd te hebben, maar het overigens goed fluitende scheidsrechtersduo, zag de bal uit. Vervolgens wisten we zelf de matchpoints niet te verzilveren en ging de set uiteindelijk met 27-25 naar SVI.

Toch 4 punten gepakt in deze moeilijke uitwedstrijd. Één punt achter op de koploper en nog 2 wedstrijden te gaan waarin alles nog mogelijk is. We zien jullie graag zaterdag 6 april weer in onze eigen thuisbasis ‘t Jebbink voor onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen om 18:00.

gh @ VoV, verslag en foto via Mandy Nijbroek, Dash Vorden Dames 1.