Dash niet op niveau maar wint wel

VoV, 13-11-2017. 11:19 uur.  De uitwedstrijd van Dash in Denekamp tegen het plaatselijke DeVoKo werd afgelopen zaterdag een 1-3 overwinning voor de bezoeksters uit Vorden, maar makkelijk ging dat allerminst.

DeVoKo speelde vorig seizoen nog Topdivisie, maar moest door de vele vertrokken speelsters bouwen aan een nieuw verjongd team. Hierdoor mist het team ervaring en ritme en staat het op de voorlaatste plaats. Ervaring en ritme zou aan de kant van Dash in grotere mate aanwezig moeten zijn en een duidelijke overwinning, bij het halen van het eigen spelniveau, zou geen probleem moeten zijn. Toch verliep de wedstrijd niet erg soepel aan Vordens kant.

De eerste set leken de Vordense dames, die vooraf zeiden hun iets mindere fase te willen doorbreken, niet goed wakker te zijn. De servicedruk was laag, de foutenlast hoog en het leek wel of er met te weinig focus en energie gespeeld werd. DeVoKo greep de kansen die het kreeg en nam brutaal een 17-13 voorsprong. Gelukkig brachten de serviceseries van Lidwien Keizer en Kyra Ulfman Dash, uiteindelijk via 17-19 en 20-24, toch de 21-25 setwinst naar Vordense zijde.

Gedurende de tweede set leek Dash beter bij de les te geraken en werd er met wat meer druk geserveerd. Ook leek er wat meer focus en energie te liggen in het spel van de dames uit het Achtkastelendorp en niet zonder resultaat. Na een 9-9 gelijke stand kon er gas gegeven worden en werd er via een serviceserie van Debbie van de Vlekkert van 12-16 uitgelopen naar 12-22. Vrij gemakkelijk werd de set met 13-25 binnen gehaald door Dash.

Ondanks dat er in de derde set constant een paar punten voorsprong voor de Vordense dames genoteerd werd, was het spel niet zo overtuigend zoals de dames van Dash eerder dit seizoen wel lieten zien. DeVoKo vond op 21-21 zelfs aansluiting en zo werd het einde van de set nog onnodig spannend. Gelukkig voor Dash was het nog even op tijd bij de les en werd ook de derde set gewonnen. Met 22-25 stond er een 0-3 voorsprong op het bord en was de overwinning binnen.

Het verloop van de derde set toonde al dat de vierde wel eens lastig kon gaan worden, de pijp leek leeg bij een aantal speelsters aan Vordense zijde. Na 7-7 liet DeVoKo zien dat het een set in eigen huis wilde houden en de foutenlast bij Dash nam juist op dat moment weer toe met een 9-17 stand tot gevolg. Even leek Dash de rug alsnog te rechten, maar de opleving stokte bij 12-17 toen Dash speelsters Carlijn Berendsen en Karien Meutstege tijdens een verdedigende actie met de hoofden tegen elkaar botsten. Na een onderbreking van een aantal minuten en de vervanging van de geblesseerd geraakte Meutstege kreeg Dash de rug niet meer gerecht en werd de set met 25-17 aan DeVoKo gelaten.

Trainer/coach Tjarko Muis van Dash was ondanks de 1-3 overwinning niet geheel tevreden; “We hebben een paar mindere wedstrijden gespeeld en gelukkig zag ik vandaag tekenen van herstel op dat gebied, maar op ander vlak mis ik wel focus en de juiste energie.” Waar dat aan ligt wil Muis met zijn team bespreken. “We gaan de koppen maar even bij elkaar steken om te kijken hoe we dat kunnen veranderen. Als we dat lek boven hebben zal het niveau snel weer op peil zijn.”  De situatie met de uitgevallen Karien Meutstege zal door een dokter bekeken gaan worden.

De volgende wedstrijd voor Dash is wederom een uitwedstrijd. Zaterdag staat om 14:30 de wedstrijd tegen VC Zwolle op het programma in het Landstede sportcentrum. Het Zwolse team staat bol van het jeugdige talent en zal erop gebrand zijn zo snel mogelijk de laatste plaats op de ranglijst te willen verlaten. Dash zal daarentegen met duidelijke cijfers moeten winnen om de aansluiting met de top 5 te behouden.