Vizier op volleybal

 

Dash steelt bijna punt uit De Groene Hel

VoV, 20-10-2019.  14:10 uur. Zaterdag 19 oktober stond Veracles dames 1 uit Groningen op het programma. Gelukkig hoeven we dit jaar maar één keer deze afstand af te leggen in plaats van vijf keer richting het hoge noorden zoals het vorige seizoen het geval was. Deze studentenclub is vorig jaar uit de topdivisie gedegradeerd en zal er alles aan doen om weer te promoveren. Er stond ons dus een zware kluif te wachten, maar we gingen vol goede moed richting De Groene Hel.

De eerste set kwamen we sterk uit de start blokken. We zetten een sterk blok neer, een goede servedruk en alle ballen werden van de grond gehaald. Dit hielden we vol tot halverwege deze set. Daarna kwam onze serve pase onder druk en kwamen we met de aanval er niet meer door. Deze set verloren we dan ook met 25-16.

In de tweede en derde set konden we het tij niet keren waardoor we achter de feiten aanliepen. Wat we op elke training lieten zien dat we voor elke bal gaan en voor elkaar willen vechten kwamen er in deze twee sets niet uit. Deze twee sets konden we dan ook niet winnend afsluiten.

Daarom moest het maar in de vierde set gebeuren om toch maar een puntje uit Groningen mee te nemen. We konden de servedruk en serves pass weer oppakken waardoor het een spannende en gelijk opgaande strijd werd. In de slotfase ging het sfeervolle en grote getalen aanwezige publiek van de thuisclub nog weer is extra luid achter hun club staan. Met een voorsprong van 21-24 hadden we de set voor het grijpen.

Helaas ontbrak ons het geluk dat bij de rode lantaarndrager hoort en trok het ervaren Veracles dames 1 deze set alsnog naar zich toe met een 27-25 overwinning. Ondanks dit verlies hebben we zeker in de laatste set laten zien dat we mee kunnen op dit niveau. We zullen nog meer ervaring moeten op doen en fanatiek blijven trainen want dan gaan we zeker dit seizoen meer punten pakken.

Komende zaterdag zijn we een weekje vrij waarnaar we op zaterdag 2 november mogen aantreden tegen WVC dames 1 uit Wierden. We hopen weer op veel publieke ondersteuning in sporthal ’t Jebbink

gh @ VoV. verslag en foto via Lot Meijer, Dash Dames 1.