Dash stopt vier punten in de (Doni) tas

VoV, 03-12-2018. 5:38 uur.  Zaterdag 1 december stond er, ondanks dat veel teams vrij waren, een wedstrijd op het programma voor Dash dames 1. Dit was een inhaalwedstrijd, die aan het begin van het seizoen al verplaatst was. Donitas dames 2 was uit Groningen af komen reizen om punten te pakken in Vorden. Maar dit is in ’t Jebbink, de thuisbasis van de rood -zwarten, dit seizoen nog niet zo makkelijk gebleken. Tot deze zaterdag was Dash ongeslagen in eigen hal, een status die ze graag mee wilden nemen de winterstop in.

De eerste set was het een kwestie van scherp beginnen, ondanks de andere tijd (16:00 uur in plaats van 18:00 uur). Gelukkig had het publiek de memo ook ontvangen en was de hal weer goed gevuld. Met een flinke serve druk werd de aanval van de tegenstander plat gelegd en wisten de meiden uit Vorden een flinke voorsprong op te bouwen. Daarnaast liep de eigen rally pass gesmeerd, waardoor het spelletje onvoorspelbaar bleef. De grote voorsprong kwam niet in gevaar en de eerste set was daarmee binnen, 25-12.

‘Door op deze tour’, was de boodschap van de coach, met een hoge servedruk en veel beweging in het eigen spel de tegenstander onder druk houden. Zo gezegd, zo gedaan. Dash overheerste en er leek geen vuiltje aan de lucht. Ook deze set werd met overmacht binnen gehaald. Een klein vuiltje aan de lucht was alleen dat aan het eind van de set er verplicht gewisseld moest worden, omdat er een blessure was. Setstand: 25-13.

Met een licht gewijzigde opstelling werd er aan de derde set begonnen. Dit keer lukte het niet om direct weg te lopen bij de tegenstander en de servedruk zakte weg. Hierdoor kon de tegenstander beter in de wedstrijd komen en dit gebeurde ook. Veel persoonlijke foutjes slopen in het spel en er was ineens veel moeite met de blokkering van de tegenstander. Ondanks dat er werd gestreden, lukte het niet om de bal op de grond te krijgen, wat Donitas ineens wel leek te lukken. Hierdoor ging deze set hard verloren, 14-25.

Maar ondanks deze tegenslag wisten ze hun rug te rechten en er de vierde set nog eens vol voor te gaan. Er ontstond een waar volleybalgevecht, mooie punten werden afgewisseld met frommelballen. Lange rally’s waarin gestreden werd voor elk punt zorgden ervoor dat het publiek op het puntje van de tribune zat. Aan het einde van de set wist Dash op de belangrijke momenten te scoren en elke bal aan eigen kant te verdedigen. Hierdoor eindigde de wedstrijd alsnog in een 3-1 overwinning met een setstand van 25-20.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de ‘winterstop’ op het programma. Dit tegen nog een team uit Groningen en ook in Groningen. Om 17:00 uur zal daar het eerste fluitsignaal klinken tegen Veracles dames 2 in de Struikhal. Hopelijk zien we een aantal van jullie daar ook, tegen de laatste onbekende tegenstander van dit seizoen.

gh @ VoV, verslag van Mandy Nijbroek, Dash Vorden. Foto Jan van den Noort.