Dash strijdend ten onder vs. Veracles

VoV, 03-02-2020. 6:00 uur. Op 1 februari 2020 was het voor Dash Dames 1 uit Vorden tijd om in eigen huis aan de treden tegen de kampioensfavoriet Veracles Dames 1. De dames van Dash zijn de tweede seizoenshelft goed van start gegaan en hopen dit door te kunnen zetten. Helaas speelt Dash aanvoerster Jade Veenstra niet mee in verband met een blessure. Enorm balen, vooral voor haar zelf. We hopen allemaal dat ze snel weer blessure vrij in het veld kan staan.

Na een goede warming up mede dankzij de trommelaars en het publiek van Veracles was het tijd om de wedstrijd te starten. De eerste set begon gelijk op en Dash wist een goede weerstand te bieden tegen de koploper. Naarmate de set vorderde liep de servicepass aan Vordense kant minder goed waardoor het spel te voorspelbaar werd. Veracles kon hier goed op inspelen en de blokkering aan Groningse kant stond als een huis. Veracles bleef met snel spel en goede servicedruk punten scoren. De eerste set ging verloren voor de meiden van Dash (20-25).

De tweede set begon Dash feller, de servicepass lag beter en er werd slimmer gespeeld om de goede blokkering van Veracles te omzeilen. Dit leidde zelfs tot een voorsprong voor de Vordenaren (10-6). De Vordenaren wisten dat ze met lef moesten blijven spelen om kans te maken op setwinst, en dit deden zij dan ook. Verdedigend werd er aan beide kanten erg veel gepakt en er werd gestreden voor elk punt. Tot aan het eind van de set bleef het spannend en uiteindelijk trok Veracles aan het langste eind (23-25). De derde set zakte Dash een beetje weg, er werden persoonlijke foutjes gemaakt en de servicedruk viel weg. Dash had teveel kansen nodig om te scoren en Veracles bleef door denderen (18-25).

Ondanks de 0-3 achterstand bleef bij de Vordense ploeg toch nog het geloof dat zij een punt konden pakken tegen de koploper. De vierde set begon Dash weer volle moed. Er werden veel mooie rally’s gespeeld en werd er gevochten voor elk punt, maar toch keek Dash tegen een achterstand aan. De wedstrijd leek al verloren voor de Vordenaren en vanaf dat moment begon Dash echt vrijuit te spelen! Hierdoor werd het toch nog spannend aan het eind van de vierde set, mede dankzij de serviceserie van Gerdien Beunk. Uiteindelijk was ook aan het eind van deze set het klasse verschil tussen de nummer 1 en de nummer 10 van de competitie zichtbaar. Veracles won met 22-25.

Al met al is Dash blij met de wedstrijd die ze hebben neergezet, de sfeer en de strijd van de wedstrijd waren top. Jammer dat Dash zichzelf niet heeft kunnen belonen met een punt. De aankomende weken heeft Dash tijd om bij te komen en zich klaar te maken voor de eerstvolgende wedstrijd die pas 7 maart is! Deze wedstrijd is wederom in Vorden, 7 maart om 18:00 klinkt het eerste fluitsignaal, tot dan!