Dash vecht zich naar volle winst

VoV, 15-10-2018. 5:06 uur. Zaterdag 13 oktober stond voor Dash dames 1 de dichtstbijzijnde uitwedstrijd op het programma. De Bevers dames 1 uit Lemelerveld was deze keer de tegenstander. Na de goede resultaten van de afgelopen twee weken zou hier dan de eerste krachtmeting plaats gaan vinden. In een bijna volledig onbekende competitie weten de dames uit Vorden nog niet goed waar ze staan. Maar de Bevers stonden een positie boven hen, dus dit zou een spannende strijd kunnen worden.

In de eerste set werd er gelijk scherp gestart. Een redelijke servicedruk werd geleverd, maar vooral de passlijn leek dik in orde. Hierdoor waren alle opties open voor de spelverdeelster, welke op haar beurt de balletjes op maat bracht bij haar teamgenoten. De blokkering en verdediging van de Bevers had hier veel moeite mee en er werd naar hartenlust gescoord. Een flinke voorsprong op de borden en de concentratie zakte iets weg. De tegenstander kwam nog dichterbij, maar het gat was veel te groot (17-25).

De volgende set was het wel zaak om het goede spel van begin eerste set gelijk weer op te pakken. Toch lukte dit niet helemaal, er werden veel servefouten gemaakt aan beide kanten. Dit terwijl dit normaal toch een sterk punt is van Dash. Maar daarnaast bleef er ook hard gewerkt worden en werden er lange rally’s uitgevochten. Aan het eind van de set werd het eigen niveau terug gepakt en ook deze ging naar de Vordenaren (19-25).

De derde set was een typische derde set in het volleybal. De Bevers pakten voor het eerst in de wedstrijd een flinke voorsprong en Dash liep achter de feiten aan. Maar rond de 20 wisten ze bij te trekken en kwamen ze zelfs op een kleine voorsprong. Een enorm spannende slotfase werd tentoongesteld aan het aanwezige publiek. Met name het thuispubliek ging goed achter het eigen team staan. Maar een setpunt wisten ze niet te verzilveren. Hierna kreeg de tegenstander een matchpoint, maar ook deze wisten ze niet te verzilveren. Het tweede matchpoint werd daarentegen prima binnen de lijnen geslagen (25-27).

Nu nog gaan voor het toetje. Ook deze set ging tot halverwege gelijk op, waarna er een flink gat geslagen werd door een prima serveserie. Hierna was het zaak om de wedstrijd uit te spelen, bij de Bevers en hun publiek was het geloof verdwenen. En de volle vijf punten werden binnengesleept (20-25).

Ook in Lemelerveld is het Vordens volkslied ten gehore gebracht voor het toch nog in grote getale aanwezige Vordense publiek. Bedankt voor het meereizen.

Volgende week staat in onze eigen (minder warme) hal een wedstrijd tegen Sudosa – Desto op het programma. Eens kijken wat voor krachtmeting dit weer wordt. Hopelijk tot dan, 18:00 uur in sporthal ’t Jebbink.

gh @ VoV, verslag Mandy Nijbroek, Dash Vorden Dames 1. Foto Jan van den Noort.