Dash verliest thuis van Sudosa-Desto 2

VoV, 19-09-2021. 18:43 uur. Na bijna een jaar geen wedstrijden te hebben gespeeld was het 18 september dan eindelijk weer zo ver, er stond weer een thuiswedstrijd op het programma! Na het succes van vorige week, 3-2 winst in de bekerwedstrijd, hoopten we dit te kunnen doorzetten.

Met een niet al te brede selectie, maar goede aanvulling vanuit het 2e en 3e van Dash waren we er helemaal klaar voor om het publiek een mooie wedstrijd te laten zien.

We kwamen goed uit de startblokken tegen Sudosa-Desto dames 2 uit Assen. We zetten ze onder druk met een goede serve, de pass liep goed en het spel werd mooi verdeeld waardoor we de ballen bij Sudosa op de grond kregen. Het liep gelijk op, maar wij trokken aan het langste eind en wonnen de eerste set met 26-24.

Dit gaf een heerlijk gevoel met onze mini-selectie en we begonnen de tweede set net zo sterk. Met een voorsprong van 24-21 leek de set voor ons, maar helaas…. De pass verzaakte en we konden niet onder de druk van de tegenstander uitkomen. Dit resulteerde in een verlies van 25-27.

Hier baalde iedereen ontzettend van, maar het was ook een goede wake-up call dat we sterk moeten beginnen en niet moeten inzakken als we meer punten in Vorden willen houden. Toch begonnen we in de derde set matig. We zetten Sudosa niet meer onder druk met de serve en de pass lag niet goed meer. Hierdoor liepen we op tegen een grote achterstand. We wisten allemaal dat we beter konden dan dat en dat we ervoor moesten gaan knokken. We krabbelden terug, maar dat was niet genoeg voor de derde set. Die eindigde dan ook in een 18-25 verlies.

In de vierde set kwamen we beter uit de startblokken, maar bleven toch achter de feiten aanlopen. Alle elementen waren niet meer zo sterk als in de eerste twee sets. We verloren dan ook deze set met 21-25.

Een bittere nasmaak, na twee sterke sets hadden we meer punten kunnen behouden. Met opgeheven hoofden gaan we volgende week zaterdag 25 september strijden tegen SV Dynamo Apeldoorn dames 2 wederom in de Jebbink arena.

gh @ VoV, verslag van Lot Meijer, Dash Vorden. Foto Jan van den Noort.