Dat is lekker thuiskomen voor AVV Keistad.

VoV, 30-09-2020. 4:58 uur. Zaterdag 26 september, de eerste thuiswedstrijd voor de heren van AVV Keistad en dan krijgen ze direct de titelfavoriet Reflex op bezoek. Nou ja, titelfavoriet, komt er dit seizoen wel een titel? Zou dit voorlopig de laatste wedstrijd zijn?

Gaat de Nevobo alle volleyballers in bescherming nemen door de competities stil te leggen?

Gaan we lekker en kunnen we blijven doen wat we het liefst doen (bier drinken na een overwinning)?

Wie zal het zeggen, deze zaterdag mochten we het publiek nog trakteren op een mooi volleybalgevecht, elkaar zwetend knuffelen en voor wie zou dat overwinningsbier zijn?

Reflex startte de wedstrijd zoals je van ze mag verwachten, veel service druk, hoog blok en een soepel draaiende side-out. De servicestrategie van de mannen uit Kampen werkte perfect, de pass kwam niet vaak genoeg waar die moest komen aan Keistad zijde en zo werd scoren een lastige opgave. Keistad leverde daarentegen niet genoeg service druk, zo kon het aanvallend supersterke Reflex de ballen makkelijk maken en stond er in no time 17-25 op het scorebord.

Set 2, wat pass aanpassingen bij de keientrekkers, een vriendelijke reminder wat de service opdracht ook alweer was en we hebben een wedsstrijd. Het wedstrijdbeeld was 180 graden gedraaid, de ploeg uit Amersfoort leverde veel service druk en hadden het in een twee pass dik in orde. Ditzelfde beeld was er in set 3 en de lange mannen uit Amersfoort hadden de wedstrijd helemaal onder controle. Beide sets eindigden in 25-19.

Het hele behoorlijke volleybal niveau werd in set 4 nog even voortgezet, de teams gingen een tijd lang gelijk op en dat was voor iedereen genieten. Halverwege de set was er een mooie service serie bij de kampenaren en dit gaatje werd vast gehouden tot het einde van de set, 21-25. Jaja, Keistad-Reflex wordt wederom een vijfsetter en dit is wat de wedstrijd verdiende.

Set 5, mooi punt Keistad, 2 foutjes Keistad en mooi punt Reflex, 1-3! En vanaf hier was het over, Keistad serveerde goed, blok/defense deed wat het moest doen en het was erop en er over. Bij de kant wissel stond Keistad voor en breide de voorsprong uit. Matchpoint in 1x maken, natuurlijk niet, wachten op de goede pass en afmaken door het midden. Een dik verdiende 3-2 winst voor AVV Keistad en dat overwinningsbier heeft tot de late uurtjes goed gesmaakt.

Op naar volgende wedstrijd, of niet, wat maakt het uit, we hebben gewonnen en gaan weer lekker trainen deze week. Supermooie overwinning maar het kan nog zoveel beter, #oefenenenbeterwordenisleuk. Box, Ciao, Laters, xxx

gh @ VoV, verslag via communicatie AVV Keistad, Erik Zomer, Foto Jan van den Noort.