De achtste finales in de beker (v)

VoV, 24-11-2019. 5:43 uur. Gisteren werd een vervolg gegeven aan de achtste finales van het programma van het bekertoernooi bij de dames. Sliedrecht Sport had zich donderdag al geplaatst voor de volgende ronde middels een dikke 0-3 zege bij VV Utrecht. In deel 1 van het programma wisten zich te plaatsen voor de kwartfinale.

1> Eurosped en Laudame Financials VCN

In Wierden (foto boven) won Eurosped, koploper in de Eredivisie, snel, makkelijk en overtuigend van thuisploeg WVC Volley, dat middenmoter in de Eerste Divisie is. Het werd in een mooie ambiance een winst zonder setverlies, waarbij WVC in de tweede set de vijftien puntengrens passeerde (16-25), in de andere twee bleven ze er onder met 13-25 en 12-25.

In de kwartfinale op 21 december krijgt Eurosped Topdivisionist Laudame Financials VCN als tegenstander. De ongeslagen koploper van de Topdivisie bekert na de 3-1 overwinning op VoCASA ook verder.

2> Regio Zwolle Volleybal en ?

Regio Zwolle Volleybal heeft voor de tweede keer in korte tijd gewonnen van Springendal Set-Up ’65. Na de 3-1 zege in de competitie enkele weken geleden ging het nu heel wat moeilijker. Met 3-2 plaatsten zij zich voor de volgende ronde. In de vierde set pakte Zwolle via 29-27 de tiebreak, die ze met 15-8 wonnen. Set-Up was op 1-2 voor gekomen via de setstanden 25-23, 16-25 en 24-26, waarna het dus net niet lukte om de deur in de vierde set in het slot te gooien.

De tegenstander van Regio Zwolle Volleybal wordt vandaag bekend. Die komt uit de wedstrijd SV Dynamo Apeldoorn vs. VC Sneek

In deel II van het programma gaan naar de volgende ronde:

3> Veracles en Sliedrecht Sport.

IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles (topteam uit Eerste Divisie) wist in Groningen te stunten tegen de tweede selectie van Dros – Alterno, dat in de Topdivisie uitkomt. Met name in de derde en vierde set werd Alterno in de Groene Hel het vuur na aan de schenen gelegd, waardoor ze het behoorlijk warm onder de voeten kregen. (Kan dat wel?) Die sets gingen met 25-13 en 25-16 naar Veracles. Daarvoor waren teams met 25-23 en 19-25 allebei een keer sterker geweest. Veracles krijgt in de kwartfinale bekerhouder Sliedrecht Sport op bezoek, die afgelopen donderdag met 0-3 van VVU wonnen. .

4> Apollo 8 en ?

Apollo 8 (foto boven) was in Borne de eerste twee sets snel klaar met Dros – Alterno, dat eigenlijk niks in te brengen had. Via 6-4, 12-6 en 17-10 ging de winst snel naar de thuisploeg in de eerste set. In de tweede was het al niet anders, bij 7-2, 11-3 en 16-9 was wel duidelijk welke kant het op zou gaan. Na 19-12 kreeg Alterno nog één puntje mee.

Toen Alterno in de derde set van 16-14 achter uitliep naar 16-20 voor, via een serveserie van Kirsten Bröring, leek in vierde set in de maak. Rianne Vos bracht zichzelf aan serve (17-20) en serveerde de set vervolgens in één keer naar 24-21, waarop Rinske Hofste het laatste punt maakte voor de 25-21 en 3-0.

Vandaag wordt bekend wie de tegenstander van Apollo 8 wordt. Die komt uit de Zuidelijke bekerderby tussen FAST en Peelpush.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort / Rudy van ‘t Rood.