De Beker van België, rondje Europa en Azië

VoV, 06-12-2022. 13:23 uur. In de finale van de Beker van België van dit seizoen lijkt het erop dat bij de mannen dezelfde teams zullen staan dan in de vorige editie.

Roeselare van Michiel Ahyi won namelijk overtuigend en gemakkelijk de heenwedstrijd tegen Maaseik. Met 3-0 via 25-16, 25-22 en 25-21. Ahyi had een invalbeurt. Bij Maaseik werd Steven Ottevanger de serve target. Maar liefst 38 van de 62 opslagen kwamen naar hem. Vier keer ging het mis. Op 17 december is de return.

De andere wedstrijd in de halve finale werd met 0-3 door Menen van Waremme gewonnen. Setstanden 19-25, 8-25 en 14-25. De return is op 18 december. Als er geen gekke dingen gebeuren wordt de finale dus Roeselare vs. Menen.

Bij de dames won Asterix Avo van Laura Overwater en Nova Marring in de halve finale met 3-1 van Leuven. De openingsset ging met 22-25 verloren, daarna werden de puntjes op de i gezet met setwinsten van 25-12, 25-10 en 25-14. In de andere halve finale won Gent met 2-3 bij Oostende. Daar waren de vierde (30-28) en vijfde (16-18) set erg spannend.

Bij de Bundesliga wedstrijd tussen Power Volleys Düren en Lüneburg was er bij beide teams Nederlandse inbreng. Al was het niet veel. Luuc van der Ent had een invalbeurt in de tweede set en begon in de derde in de basis, hij scoorde 1 keer voor Düren.  En Auke van der Kamp had ook een invalbeurt. Hij scoorde niet. Overigens won Lüneburg de partij met 1-3 via de setstanden 25-22, 20-25, 21-25 en 23-25.

In Polen won Dick Kooy met Belchatow met 3-2 van Jastrzebski Wegiel. Met 27-25 in de vierde set voorkwamen ze een 1-3 nederlaag, de 15-11 in de tiebreak leverde hen de winst op. Dick Kooy scoorde 19 keer.

Olsztyn van Robbert Andringa behaalde een 3-0 zege tegen Cuprun. Na de moeizame winst in de eerste set (26-24) ging het daarna met 25-21 en 25-16 een stuk vlotter. Andringa scoorde 5 keer. En ZAKSA, dat zonder Twan Wiltenburg speelde, won met 3-2 van Radom. Met 25-21 in de vierde set voorkwamen ze verlies, de 15-11 leverde de tiebreakzege op.

ZAKSA is vierde (27), Belchatow zevende (21), Warszawa tiende (17) en Olsztyn elfde (17). De koploper heeft 34 punten. Warszawa van Niels Klapwijk speelde afgelopen weekend niet. Tussen haakjes de punten.

In Oostenrijk won Waldviertel met 3-2 van Sokol. De 1-2 achterstand konden ze met 25-18 en 15-9 in winst veranderen. Daan Streutker scoorde 26 keer, waarvan 6 blokpunten. Waldviertel staat zesde op de ranglijst.

In Zuid-Korea leed Kepco van Thijs ter Horst voor 1.700 toeschouwers een 3-2 nederlaag bij Woori. De setstanden waren 21-25, 25-21, 19-25 en 25-15. Na de 2-2 stand ging de beslissende vijfde set met 15-9 naar de thuisploeg. Thijs ter Horst scoorde 31 keer, waarvan 7 aces.

PAOK Thessaloniki van Gijs Jorna speelde in de kwartfinale van de Griekse beker uit tegen Panathinaikos. Ze verloren met 3-2 in Athene. Via de setstanden 21-25 en 19-25 kwamen ze met 0-2 voor, de spannende derde set eindigde in 26-24, waarna de vierde met ruim verschil (25-16) de tiebreak voor de thuisploeg opleverde, die ze wonnen 15-8. Gijs Jorna scoorde 12 keer.