De Bevers sluit 2017 met 3-2 zege af

VoV, 18-12-2017. 9:20 uur. Deze week hadden we ons helaas niet goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen Tjoba. In verband met code rood was er besloten om maandag niet te trainen. Donderdag hadden we ook geen volledig bezetting op de training.

Voor de wedstrijd hadden we een korte bespreking. Na een paar moeilijke weken achter ons gelaten te hebben, hadden we besloten om lekker ontspannend de wedstrijd in te gaan. Geen opdrachten “gewoon” lekker volleyballen met elkaar.

Vorig seizoen zijn de dames uit Klazienaveen eerste geworden in de 2de divisie en wij 2de. Dat er vandaag kansen waren dat was duidelijk. Tjoba stond vijf punten boven ons en wilde koste wat het kost de wedstrijd winnen. Eva uit meisjes B1 kwam ons gelukkig weer versterken. Anniek en Moniek waren nog niet 100 % hersteld.

Siemen en ik hadden besloten om te wisselen van positie, hij in de rol van assistent coach en ik als hoofd coach.

Voordat de 1ste set begon werden er vijf mini teams van de volgende trainers Kaya, Sanne, Wieke, Irene, Vera en Judith gehuldigd met het kampioenschap, nog van harte speelsters, trainers en begeleiders. Een hele knappe prestatie om met vijf mini teams kampioen te worden!

De 1e set begonnen we sterk met strakke opslagen en goede aanvallen. De coach van Tjoba moest bij een 8-3 achterstand zijn eerste time-out gebruiken. Bij 9-9 mocht ik mijn eerste time- out van de wedstrijd gebruiken om de dames weer scherp te krijgen. We bleven de hele set zeer dicht bij elkaar. Bij een 19-21 achterstand had ik mijn laatste time-out gebruikt waarin Siemen even duidelijk had gemaakt aan de dames waar er tactisch gespeeld moest worden. Dit resulteerde in een 25-23 winst voor de dames uit Lemelerveld.

De 2de set begonnen we weer met de zelfde opstelling als de eerste. We konden geen vuist maken, tot 6-6 bleven we bij. Daarna kregen we de service van de dames van Tjoba niet meer onder controle. Aan aanvallen kwamen we niet toe. We verloren deze set dan ook met 12-25.  De 3de set begonnen we met een andere opstelling. Er moest wat veranderen om deze wedstrijd nog te winnen. We begonnen direct weer sterk met een 5-1 voorsprong maar konden dit niet vol houden. Tot 21-21 ging het goed maar door een paar fouten aan onze kant werd deze set verloren met 22-25.

Dan maar de 4de set zien te winnen om toch nog een 5de set er uit te slaan. We waren weer aan elkaar gewaagd, tot een stand van 11 -11 daarna ging de turbo er op en had de bezoekende partij niets meer in te brengen. De vele wissels en time-outs die de coach aanvroeg mochten niet meer helpen. Deze set werd gewonnen met 25 -18.

We hadden in ieder geval twee punten, maar wat zou het mooi zijn als we deze wedstrijd winnend af konden sluiten. Bij het begin van de set hadden we direct een voorsprong van 3 punten. Deze voorsprong hebben we ook niet meer uit handen gegeven en wonnen ook de vijfde set met 15-8.

Een prachtige prestatie van het team waar nog steeds veel potentie in zit en waar we in 2018 verder mee gaan bouwen.

Namens dames 1, Siemen en mezelf wensen wij jullie allemaal hele goede kerstdagen en een heel voorspoedig en sportief 2018 toe. Graag zien we jullie weer op 27 januari in de sporthal in Lemelerveld.

gh @ VoV, verslag van Erik Paarhuis, De Bevers.