Vizier op volleybal

 

De clown en de acrobaat belangrijk bij Gemini S

VoV, 11-12-2023. 7:18 uur. Vergane glorie. Een geelrode en tweedehands caravan. Daarmee omschrijf je het volleybal van Gemini S H1. Vrolijk hobbelen we en golven we mee. Ondertussen staan we telkens achter. Vastgekoppeld zonder enige zelfbeschikking. Daar schiet je niks mee op. Wie zijn er eigenlijk in die caravan gepropt?

Twee middens en dia’s, drie passer lopers en tot slot een clown en een acrobaat. Onze middencoach Remko en spelverdeler Erik waren geveld na een geweldig gewelddadig avondje beerpong. Erik had een pingpongbal in zijn linkerlong en Remko moest bijkomen van de rest. Drommels, drommels en nog eens drommels. Koog aan de Zaan was vandaag even fotogeniek als Almere in hartje zomer. Niet zo dus.

We speelden tegen vv Zaanstad H2. Het team met goed geklede clubiconen als Marc (met zijn spencer), Rene (met zijn Lacoste krokodilbril), Frank (met zijn uitbundige Govers kleuren), Max (‘de Coco Chanel van de lage landen’ Heymans), Jesse (KAMM: wijde pijpen), Martijn Kleermaker (van dartshop Zaanstad), Rogier (van der Heide van de verlichtende ontwerpen), Ronald (Deurloo van alles en nog wat) en wie is er ook nog by?Timo met zijn vintage. Verder een tv met foto’s waar te smullen is van Erwin, Olaf en onze lievelingsfotografen. Kortom, je voorkomen is echt een ding in de Zaanse omgeving.

Dat was het vroeger natuurlijk ook al. De volleyballers van Gemini S H1 konden niet achterblijven en de helft had een nieuw broekie (zie foto). Eens kijken wie de beste en winnaar in de eerste set werd. Zaanstad. Olaf speelde de immer scorende Frank en Timo aan en wij hadden een clown en een acrobaat. Wel leuk om naar te kijken, maar altijd in de problemen. Op 25-17 was het voorbij.

Maar wat zeggen onze clown en acrobaat dan: ‘altijd blijven lachen’. Er werd verdedigd door Gemini S H1. Martijn deed dit (mooi!), Tim deed dit (best ok!), Wouter ging als een bezeten sneeuwploeg door het veld en Tom verdedigde (normaal!) ook. Het was niet genoeg en we bleven steken op 25-20. Zij hebben Frank. Met zijn knalpijpavontuur uit Zutphen. Opdat wij niet vergeten. Dat hij zo hard kan knallen.

De volgende set. Nummer drie van de vier (spoiler haha!). Ongeluk of ongeloof. Waar zit de waarheid. ‘Erik de Viking’ is niet voor niets ons strijdlied. In deze derde set gebeurde er iets opvallends. Er kwam een kinderdrinkbeker het veld in rollen. Was het van mijn koter of van eentje van Zaanstad? Welnu. Mijn kind duwde een Nuk onder de reling door. Maar viel deze toen in het veld? Er zit toch nog een gangpad en twee rijen tribune tussen? Precies. Er volgde echter een één-tweetje (geen socialmedia bericht) tussen een Zaans kind en een Zaanse geheim agent met een antenne uit zijn jas. De beker werd door het kind teruggegooid omhoog. Vervolgens werd er nogal klungelig geprobeerd de beker te vangen. Het leek alleen meer op een drukduel boven het net. Met deze Nuk. En dan te bedenken dat er juist bij ons een clown en een acrobaat spelen.

Nou die Zaanders kunnen er ook wat van. De man mompelde: “Ik heb ook altijd pech, ze moeten ook altijd mij hebben”. De eerste scheidsrechter kon zich niet inhouden en schreeuwde wars: Stommeling! Uilskuiken! Frikandel! Bal gehakt! En 40 minuten later kon hij het ophalen bij de bar. Wij waren in deze derde set nog niet bekomen van de schrik. Je bent door zo’n voorval toch bang dat je voorwerpen in je nek kan krijgen. We verloren deze set met 25-22.

De vierde set ging het beter bij Gemini S H1. Dit was nog niet direct vanaf het begin. Bas kon zich in de time out’s niet meer inhouden: “allememachies” sprak hij fel. En toen…wuifde Sander naar de ballen en zijn broeder. Martijn en Klaaf deden steen-papier-schaar voor wie er moeilijk mocht serveren. De vierde set bekroop zich een unheimisch gevoel bij de Zaanders. Misschien konden zij ook zo’n harde Nuk in de nek krijgen. Martijn begon te serveren bij 12-18. Hij is een geweldenaar en serveerde maar liefst tot 22-18. Het is niet te veel gezegd dat juist dit ons de laatste set opleverde, met 24-26. Ondanks of mede dankzij die clown en die acrobaat. Dag vriendjes….!

gh @ VoV, verslag van BB Achternaam, Gemini S. Foto idem.