De dinsdagduels in Italië en Turkije

VoV, 13-11-2019. 5:49 uur.  In de Italiaanse Serie A1 bij de dames speelden Conegliano en Novara hun wedstrijden van aanstaand weekend alvast in het voren, en dat kun je dan het beste op dinsdagavond doen. Volgens hen. Conegliano speelde uit bij Cuneo, Novara moest naar Caserta. Beide Italiaanse topteams wonnen.

Conegliano had er drie sets voor nodig (23-25, 14-25 en 20-25). In de eerste set kwam Cuneo, met de veel scorende Belgische Lise van Hecke, terug van een 11-16 achterstand naar 20-21, waarna nipt verloren werd. In de sets erna was Conegliano bij het begin van de big points bij 13-21 (2de set) en 17-21 (3de set) al uit zicht en werd het verschil in winst omgezet.

Bij de ploeg van de Kruijf kwamen Sorokaite (14), Ogbogu (12), Hill (11) en Sylla (10) met hun tussen haakjes staande scores in de dubbele cijfers. De Kruijf haalde dat met 9 punten net niet. Egonu speelde niet. Van Hecke maakte er 12 voor Cuneo, dat aanvallend (29 om 47 punten) dus duidelijk de mindere was.

Novara won met 1-3 bij Caserta. De tweede set ging met 25-20 naar de thuisploeg. De overige waren met 21-25, 22-25 en 21-25 voor Novara, dat in Elitsa Vasileva haar topschutter had. Ze scoorde 22 keer. Bij Caserta maakte Alexa Gray er 19.

Na gisteravond staat Conegliano nog steeds eerste (8-24) en is Novara met 8-17 de nummer twee in de stand.

In Turkije winst voor Nicole Koolhaas en Yvon Beliën, verlies Anne Buijs

Anne Buijs had disteren met THY Galatasaray van Yvon Beliën op bezoek. De winst ging naar Galatasaray via 12-15 in de vijfde set. Daarvoor hadden ze de eerste en derde set met 17-25 gewonnen en de tweede en de vierde met 26-24 (na 24-21) en 25-21 (na 22-21) verloren. Anne Buijs speelde alleen in de eerste twee sets, ze scoorde twee punten. Yvon Beliën stond alle sets in de basis, ze maakte er 10.

In de tiebreak leek de winst bij 4-11 makkelijk naar Galatasaray te gaan, THY kwam echter sterk terug en was er bij 12-12 naast. De time out op die stand van Galatasaray brak de serie, waarna ze de winst met 12-15 pakten.

Bij Galatasaray waren Olesia Rykhliuk (30 punten) en Asli Kalac (26 punten) op dreef, bij THY kreeg Aneta Havlickova 25 punten op naam.

Yesilyurt van Nicole Koolhaas herstelde zich met een 3-0 zege tegen Besiktas van de afgelopen zaterdag geleden nederlaag. Met name in de tweede set (33-31) moest er lang en hard gewerkt worden om de zege binnen te halen. De 25-18 en 25-22 maakten de winst perfect. Koolhaas scoorde 13 keer.

In de stand staat Galatasaray derde (8-20), Ayden BSK vijfde (7-12), Yesilyurt zesde (8-12) en THY zevende met ook 8-12. Eczacibasi is koploper, VakifBank staat tweede.