De eerste set was voor Donitas Dames 3

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 13-12-2016. 6:16 uur. Afgelopen zaterdag was de laatste kans om voor de winterstop wat punten bij elkaar te sprokkelen. Dit moest gebeuren tegen Reflex Kampen, op dat moment de nummer vier van de competitie. De wedstrijd ervoor tegen Sudosa had Donitas dames 3 al laten zien dat er progressie in het spel zit, dit moet zich alleen nog laten uitbetalen in de broodnodige punten. Vol gaan was maar weer de doelstelling!

De wedstrijd werd gestart met Githe, Marjon, Mirel, Merel, Tessa, Elise en natuurlijk onze libero Annemarie. We gingen voortvarend van start en al gauw stond er een voorsprong op het telbord. Dit goede spel hebben we de hele set weten vast te houden en na een kleine twintig minuten stond het 25-16 in ons voordeel. Het eerste punt was binnen.

Blij als we waren met het spel, waren we vastbesloten dit voort te zetten. Dit lukte ons aardig, maar de tegenstander werd ook beter. Kwamen wij boven de twintig punten, stapelden de persoonlijke foutjes zich op en zo kwam Reflex tot twee keer toe als eerste aan de eindstreep (22-25 en 20-25).

De vierde set was alles of niets. Het ging gelijk op, maar wij trokken wéér aan het kortste eind. Deze set verloren wij met 25-27 en zo werd de kans op meer punten teniet gedaan. Na acht competitiewedstrijden staan wij op een saldo van acht punten. Eén punt per wedstrijd, het kan minder. Gelukkig hebben wij een stijgende lijn laten zien en uiteindelijk zullen de punten wel komen. Zaterdag 14 januari is Donitas dames 3 weer te bewonderen in het mooie Fryslân, waar wij zullen strijden tegen VC Bolsward.

gh @ VoV, verslag Hemingway ’s Donitas dames 3. Foto Rudy van ’t Rood.