De eerste winst voor VCN H1 is een feit!

VoV, 11-10-2021. 18:42 uur. Afgelopen zondag speelde ComputerPlan VCN H1 tegen Numida TopVolleybal Limburg H1 (Limac). Van tevoren was het al duidelijk dat dit voor beide teams een belangrijke pot ging worden aangezien hier de meeste kansen liggen.

De eerste set werd zakelijk gespeeld en gewonnen door de mannen uit Capelle a/d IJssel. In de tweede set nam de servicedruk van de thuisspelende ploeg toe waardoor er fouten gemaakt werden in de pass, set of aanval van ComputerPlan VCN. Deze hoge foutenlast duurde net te lang, wat leidde tot een zeer spannende set die nipt gewonnen werd door Limac met 31-29.

Het nipte verlies in de 2e set zorgde voor meer dan genoeg motivatie om de volgende set wél binnen te slepen. Set 3 verliep dan ook net zo zakelijk als set 1 en ging netjes met 20-25 naar ComputerPlan VCN.

Tijdens de vierde set leek alles leek erop dat de mannen van Ferry van Hal deze set ook binnen zouden halen. Twee vaste krachten moesten wegens blessures het veld verlaten het team leek hier even van slag van te zijn. De winst zou uitgevochten gaan worden in de beslissende vijfde set.

ComputerPlan VCN liet tijdens de beginfase volledig over zich heen lopen en met een 7-0 achterstand leek de wedstrijd gespeeld. Maar toen klikte het ineens bij de ploeg van Ferry van Hal. Iedereen ging zijn eigen taak uitvoeren, niet meer en niet minder. De scherpte was terug, het service-plan werd uitgevoerd en elke kans die we kregen in blokkering en aanval werd gescoord.

Toen op 13-11 achter Rik Damen een set moest overnemen en Ferdy van Dijk de pipe er keihard insloeg, was het tij echt gekeerd en kon er niks anders meer gebeuren dan de overwinning mee naar huis nemen. ComputerPlan VCN staat hiermee op een mooie 7e plek in de Eredivisie Heren.

Quote Coach Ferry van Hal: “Genoeg leerpunten, maar de vechtlust hebben we wel zeker laten zien. Dit smaakt naar meer!”

gh @ VoV, bron persbericht ComputerPlan VCN, Foto Pim Waslander.