De Italiaanse play-offs bij de mannen

VoV, 20-04-2019. 5:45 uur. Bij de mannen in Italië is gisteravond de tweede wedstrijd in de play – offs, een best op five serie,  in de halve finales gespeeld. De Nederlandse inbreng was daarin gering, alleen Maarten van Garderen had een invalbeurt. Wessel Keemink, Luuc van der Ent en Sjoerd Hoogendoorn kregen geen speeltijd bij hun teams.

Modena had het uitduel bij Perugia met 3-1 verloren maar kon de stand gisteravond voor 5.000 bezoekers via een 3-2 thuiszege in evenwicht brengen. Perugia hield het via 23-25 in de vierde set spannend, maar verloor de tiebreak daarna dik met 15-9. Ivan Zaytsev was met 30 punten, aanvallend scoringspercentage 72%, de grote man bij Modena. Bij Perugia waren Atanasijevic (27 punten) en Leon (24 punten) met scoringspercentages boven de 50%, ook erg goed op dreef.

Civitanova heeft in de halve finale een 2-0 voorsprong genomen op Trentino van Maarten van Garderen. Na de 2-3 uitwinst volgde gisteravond voor 3.800 bezoekers een 3-1 thuiswinst. De eerste set ging met 16-25 verloren, daarna volgden 25-18, 25-23 en 25-13 zeges. Yoandy Leal werd met 23 punten topscorer van de match.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Zaytsev.