De kop is eraf voor Kalinko Dames 1!

VoV, 16-09-2019. 5:38 uur. Op 14 september speelde Kalinko Dames 1 haar eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen. In de voorbereiding is er hard getraind onder leiding van de nieuwe hoofdtrainster en coach Ans de Graag. Tegen zowel eerste als tweede divisie teams werden oefenwedstrijden gespeeld en leerden de meiden elkaar beter kennen tijdens het teamweekend in Nijmegen.

Ondanks dat het gros van het team intact is gebleven, is de selectie aangevuld met een aantal nieuwe speelsters. Lisa van de Gevel en Rianne van der Stelt zullen het team versterken als passer-lopers. Sharon Vis zal op het midden gaan spelen en ikzelf maak de overstap naar spelverdeelster. Zowel Ron Neijhof als Mathèl Smit blijven komend seizoen het team ondersteunen. Ik ben van mening dat door de combinatie van enerzijds jonge en nog jongere speelsters en anderzijds speelsters met ervaring en routine dit team veel potentie heeft.

Na vrijstelling van de voorronde speelde het team afgelopen zaterdag drie wedstrijden in de eerste ronde van de nationale bekercompetitie. De wedstrijden werden gespeeld om twee gewonnen sets.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen tweede divisionist Next Volley Dordrecht. Na een wat onwennige start liet het team goed spel zien en werd een ruime voorsprong opgebouwd. Aan het einde van de eerste set kwam het team uit Dordrecht terug maar werd na een spannende laatste fase de set alsnog gepakt. In de tweede set ging de stand vanaf het begin redelijk gelijk op, maar al snel werd er weer een voorsprong opgebouwd. In de eindfase werd er een tandje bijgezet waarna de set met 25-19 werd gewonnen.

In de tweede wedstrijd nam het team het op tegen HLB van Daal uit Den Dungen. De winst van de eerste wedstrijd gaf duidelijk inspiratie. De eerste set begonnen we sterk, hadden we de tegenstander onder druk en was het scoringspercentage van de aanvallers hoog. De set werd gemakkelijk met 25-14 gewonnen. In de tweede set had het team meer moeite met de service van de tegenstander. Tot de stand van 14-14 had de tegenstander het beste van het spel gehad en hadden we een wat mindere fase. Uiteindelijk werd er toch met 25-23 gewonnen.

Na twee overwinningen werd het ten slotte opgenomen tegen eerste divisionist SOMAS/Activia, een team met veel aanvalskracht, een snel spel en veel servicedruk. Dit team had ook beide eerdere wedstrijden gewonnen waardoor er in deze wedstrijd werd gespeeld om een plek in de volgende ronde.

Na het begin van de eerste set merkten de meiden dat de bal minder snel bij de tegenstander op de grond viel dan bij de voorgaande wedstrijden. In de beginfase boden we nog goed partij maar vervolgens schakelde de tegenstander een tandje hoger en won deze set vrij gemakkelijk. De tweede set begon matig en mede door problemen met de servicereceptie stonden we al snel op achterstand. Maar dan blijkt de veerkracht van ons team en werd er teruggevochten tot een stand van 14-gelijk. De tweede helft was spannend. De stand blijft dicht bij elkaar maar uiteindelijk wordt er met 25-22 verloren. Geen schande tegen dit eerste divisieteam.

Ondanks dat dit het einde van ons in de nationale beker betekent, was het een goede voorbereiding op de competitie die volgende week van start gaat. Er wordt om 14:30 thuis gespeeld tegen Irene dames 1 uit Bilthoven.

gh @ VoV, verslag door Marit Boom, Kalinko Dames 1. Foto Jan van den Noort.