De Kruijf en Klein Lankhorst winnen NL-onderonsjes in Italië

VoV, 15-11-2022. 11:33 uur. In de Serie A1 bij de dames waren afgelopen weekend een paar wedstrijden ‘Nederlandse onderonsjes’. Dat was het geval bij Conegliano vs.  Casalmaggiore waar Robin de Kruif en Juliët Lohuis tegenover elkaar stonden, en bij Firenze vs. Cuneo met in de selecties Jolien Knollema en Kim Klein Lankhorst.

Conegliano, met wederom een scorend geweldig op dreef zijnde Isabelle Haak (27 punten) won met 3-1. De tweede set was met 22-25 voor de ploeg van Juliët Lohuis, die totaal 5 keer scoorde. De overige sets ging met 25-19, 25-17 en 25-10 naar Conegliano. Totaal 13 om 4 blokpunten en 58 om 42 aanvallende punten maakten voornamelijk het verschil, waaraan de Kruijf met 7 punten haar bijdrage leverde.

Firenze van Jolien Knollema leed thuis een 2-3 nederlaag tegen Cuneo. Teams wonnen om beurten een set, de eerste was met 25-20 voor Firenze, daarna volgden 23-25, 25-16 en 21-25 tot aan de 2-2 stand. De tiebreak ging met 12-15 naar Cuneo. Britt Herbots scoorde 18 keer voor Firenze, Jolien Knollema maakte er 4 en Kim Klein Lankhorst kwam tot 1 puntje. In de eigen score bedroeg het verschil via 81 om 79 slecht 2 punten.

Tessa Polder had scorend een geweldig goede wedstrijd bij Perugia vs. Pinerolo. Als mid liet ze maar liefst 19 punten noteren, samen met Anastasia Guerra werd ze daarmee topscorer van haar team.  Perugia won het ‘blokkeergevecht’ met 3-2. Pinerolo werkte een 2-0 achterstand weg, maar kwam in de tiebreak met 15-10 tekort! Vanwege een totaal van 15 om 24 blokpunten noemden we het een blokkeergevecht.

Yvon Beliën won met Scandicci met 0-3 bij Macerata. De thuisploeg kreeg 18, 11 en 21 punten mee. Yvon Beliën scoorde 9 keer, aanvallend maakten ze met 25 om 40 scores voornamelijk het verschil

Bij Bergamo vs. Busto Arsizio (3-1), Novara vs. Chieri ’76 (0-3) en Milano vs. Vallefoglia (3-0) was geen Nederlandse inbreng.

In de Serie 2B leed Masala van Merle Baasdam een zeer gevoelige nederlaag uit bij  Talmassons. Totaal scoorde haar ploeg in drie sets slechts 18 eigen punten, waarvan Merle er 4 op naam kreeg. De sets gingen met 25-16, 25-10 en 25-20 verloren. De 9 om 0 aces, 12 om 4 blokpunten en 43 om 16 aanvallende punten onderstreepten de dominantie van de tegenstander.  De 28 om 13 foutenlast gaven de setstanden nog een beetje beter aanzien voor Masala.

Bij de mannen in Italië was er een nederlaag voor Maarten van Garderen met Siena tegen Modena (1-3) en voor Freek de Weyer met Piacenza vs. Perugia, ook 1-3. Van Garderen had een invalbeurt en scoorde 1 punt, de Weyer kreeg geen speeltijd.

Modena kon na de 1-1 setstand via 25-27 en 23-25 de winst binnenhalen, Perugia won de eerste set met 21-25 en in de volgende drie kreeg de verliezer steeds 22 punten mee.