De laatste loodjes in Top- en Eerste Divisies

VoV, 08-05-2022. 4:09 uur. In de Topdivisies bij de dames en Eerste Divisies bij de dames en heren waren nog enkele teams die het seizoen 2021/ 2022 nog niet wilden uitzwaaien.

In de Topdivisie A bij de dames reisde Krekkers nog naar Amsterdam voor het duel met US D2. De thuisploeg bleef nipt met 26-24 aan de goede kant van de score in de eerste set, daarna waren de gasten uit Maria Parochie met 17-25, 17-25 en 19-25 de bovenliggende partij.

Veracles ging op bezoek bij VC Sneek dames 2 en nam een 0-3 zege mee terug naar Groningen. Spannend was het in de tweede set met 27-29, daarna ging de derde set met een heel groot verschil en dus helemaal zonder spanning met 11-25 naar de bezoekers. Veracles won de eerste set met 21-25.

In de B-Divisie was er een 1-3 uitzege voor Orion bij VollinGo. Na de 0-2 in sets via 17-25 en 22-25 kon VollinGo de wedstrijd via 25-23 met een set verlengen, maar die werd vervolgens met 23-25 verloren.

Spaarnestad leed thuis een 0-3 nederlaag tegen Ledub. De eerste twee sets werden met 18-25 en 10-25 overtuigend door de gasten gewonnen. In de derde set kostte het mee moeite, daar bleven ze nipt met 25-27 aan de goede kant van de score.

Bij de dames in de Eerste Divisie A won Emmen ’95 thuis met 3-1 van Dash. Toen de winst binnen was na 25-13, 25-17 en kon Emmen het bonuspunt niet pakken. Dash redde de eer met 20-25.

In de B-divisie bij de dames was er een 4-0 zege van Next Volley Dordrecht op Pegasus. De bezoekers kregen per set 18, 24, 24 en 16 punten mee. In de tweede en derde set was er met twee keer 26-24 een spannende finale.

Bij de mannen in de Eerste Divisie A won koploper SSS Barneveld H2 uit bij Set-Up IJsselmuiden met 1-3. Setstanden 23-25, 25-21, 16-25 en 20-25.

In de B-divisie boekte Skunk een 3-1 zege op Kangeroes. Na de 22-25 nederlaag in de eerste set werd er met 25-23, 25-21 en 25-15 in de volgende gewonnen. Bij Servia vs. Inter Rijswijk H2 bracht de tiebreak de beslissing. Rijswijk zag een 0-2 voorsprong verloren gaan, maar pakte de winst via 12-15 in de beslissende vijfde set.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort.