De ontknoping in de Kampioenspoule-v

VoV, 10-04-2019. 5:48 uur. Waar het dit weekend om draait in de Kampioenspoule in de Eredivisie Dames is allereerst Eurosped vs Springendal Set – Up ’65, dan VC Sneek vs Regio Volleybal Zwolle en tenslotte om Sliedrecht Sport vs FAST. In deze volgorden, gezien het belang van de wedstrijden. En daarmee wordt ook de definitieve eindstand dan bepaald.

De situatie aan kop na vorige week is:

• 01. Sliedrecht Sport 29.
  • 02. VC Sneek 21. Sets 22/13.
  • 03. Set – Up 18. Sets 18/15.

En met de uitslag van de op zaterdagavond om 20:00 uur beginnende wedstrijd in Vroomshoop tussen Eurosped en Set-Up is meteen ook duidelijk wat Sneek de volgende dag tegen Regio Zwolle Volleybal moet doen of niet hoeft te doen om als tweede naar de play – offs te gaan. Als Set-Up verliest of met 2-3 wint  is de strijd namelijk gestreden , dan is de buit voor VC Sneek zonder te spelen binnen en is de druk van de ketel.

Alleen een 0-3 zege van Set-Up zou de boel nog weer op spanning kunnen brengen (sets 21/15), waardoor de druk wellicht in Sneek zo groot wordt dat zij dat ene laatste puntje niet meer kunnen binnen slepen. Klinkt mooi voor Set-Up en minder mooi voor Sneek, maar er zullen maar weinigen zijn die in een dergelijke ontknoping geloven.

Neen, de wedstrijd in Vroomshoop is veel meer de laatste Twentse derby van het seizoen, de kans voor Eurosped om de smadelijke openingswedstrijd in de Kampioenspoule, die met 3-0 in Ootmarsum verloren ging, recht te zetten en voor Set-Up om nogmaals te laten zien dat er niet alleen in Ootmarsum van deze Twentse rivaal gewonnen kan worden, maar ook daarbuiten.

Over Sliedrecht Sport vs FAST kunnen we kort zijn. Sliedrecht heeft de buit al een paar weken binnen en is verzekerd van het eerste thuisvoordeel in de play – offs. Ofwel om kampioen te worden moet vanuit zicht van de tegenstander minimaal één keer in Sliedrecht gewonnen worden en mag thuis geen nederlaag tegen hen worden geleden. Dat klinkt ons een beetje onwerkelijk in de oren, maar wie weet hoe een Friese koe mogelijk een haas vangt.