De play-off kwartfinales in de Bundesliga

VoV, 06-04-2022. 4:50 uur. In de Duitse Bundesliga bij de dames is men gisteravond gestart met de ‘best off three play-offs’ in de kwartfinale, waarvoor zich de nummer één t/m acht van het reguliere seizoen hadden geplaatst.

MTV Stuttgart van Juliët Lohuis, Hester Jasper en Eline Timmerman speelde tegen de Rote Raben uit Vilsbiburg. Een minder goed begin in de eerste set, waarin maar liefst 12 keer voor de gasten werd gescoord, resulteerde in 22-25 setverlies. Daarna herpakte Stuttgart zich en won de volgende drie sets met 25-9, 25-22 en 25-10. In de tweede en vierde set kwamen Simone Lee en Krystal Rivers van de thuisploeg op stoom en scoorden aan de lopende band.

Vooral aan het net was de thuisploeg met een aanvallend scoringspercentage van 47 om 28% oppermachtig. Dat had 60 om 33 aanvallende punten tot gevolg als onderdeel van de eigen score van 77 om 40 punten.  Juliët Lohuis, die met het hoogste rapportcijfer (6,3) afsloot had een invalbeurt in de tweede set en bleef daarna in de basis staan. Ze scoorde 8 keer. Eline Timmerman kwam tot 7 treffers en Hester Jasper kreeg geen wedstrijdminuten.

SC Schwerin speelde thuis tegen VfB Suhl. Met in dat duel veel Nederlandse inbreng en twee Nederlandse MVP ‘s. Die titels gingen naar de mid speelsters Indy Baijens en Laura de Zwart.

Het werd een vijfsetter, met 15-9 winst voor Schwerin in de tiebreak. Na twee sets leek de thuisploeg op een vlotte zege af te koersen. Setstanden 25-18 en 25-14. Suhl wist echter de knop te vinden om de set te laten kantelen en kwam via 17-25 en 22-25 op een 2-2 stand, waarna ze de vijfde set aan Schwerin moesten laten.

Schwerin maakte het verschil met 15 om 6 aces en een 24 om 29 foutenlast. Op de overige scorende onderdelen waren de teams aan elkaar gewaagd. Indy Baijens scoorde 13 keer, Femke Stoltenborg had 2 invalbeurten, waarin ze niet tot scoren kwam. Laura de Zwart maakte 14 punten voor Suhl, haar collega Annick Meijers had in de eerste set een invalbeurt en begon in de tweede in de basis. Ze scoorde 1 keer.

Het matchreport van Potsdam vs. Ladies in Black Aachen stond nog niet online. SC Potsdam van Sarah van Aalen won met 3-0 via de setstanden 25-22, 25-12 en een nipte 29-27.  Van Aalen begon in alle sets op spelverdeling, werd echter in de derde set bij een 13-17 achterstand gewisseld.