De play – offs in Frankrijk.

VoV, 25-04-2022. 15:11 uur. Bij de dames in Frankrijk wonnen in de halve finale de uitspelende teams via de tiebreak. Le Cannet van Tessa Polder had het best lastig bij Terville Florange getuige de setstanden 25-22, 23-25, 21-25 en 25-21 tot aan de beslissende vijfde set. Die set ging met 15-17 naar de ploeg van Polder, dat daarmee op een 1-0 voorsprong in wedstrijden komt. Polder scoorde 9 keer.

De andere halve finale eindigde in een 2-3 zege van Mulhouse bij RC Cannes. Daar waren de teams na de 1-1 in sets met 26-24 en 25-27 aan elkaar gewaagd. De tiebreak ging met 12-15 naar Mulhouse.

Bij de mannen verloor Chaumont van Fabian Plak thuis met 1-3 van Montpellier. Via de setstanden 22-25, 25-18, 22-25 en 21-25. Ondanks dat ze op de eigen score 10 punten voordeel hadden (67 om 57). Echter nekte de foutenlast hen, die kwam uit op 36 om 23. Plak stond twee sets in de basis en had bovendien een invalbeurt. Hij scoorde 4 keer, waarvan 3 keer blokkerend.

De strijd om het andere finaleticket heeft Tours een 1-0 voorspong genomen op Narbonne. Ze wonnen thuis met 3-0 via twee keer 25-17 en 31-29.

Bij de play-outs was er een zege voor Toulouse van Gijs Jorna (1-3 bij Cannes) en een nederlaag van Cambrai van Martinez Gion thuis tegen Poitiers. Zowel Jorna al Martinez Gion waren niet erg succesvol. Beiden scoorden 1 keer, maar speelden ook niet de hele wedstrijd. Toulouse is nu vierde (15 punten), Cambrai is vijfde (14 punten) en Cannes staat op de laatste plaats met 4 punten.