Vizier op volleybal

 

De Sovoco puppy’s mogen eindelijk weer!

VoV, 14-09-2020. 2:03 uur. Dit weekend gingen we eindelijk officieel van start.  Onze voorbereiding was een bijzondere. Zodra we gezien de corona-maatregelen weer buiten mochten sporten in juni, zijn we buiten op gras gaan volleyballen. Op die ondergrond, na zo lang niet gevolleybald te hebben en met onderling afstand moeten houden, viel niet mee. Toch waren we zo blij als een stel puppy’s die weer naar buiten mochten. Dat was meteen de manier om kennis met trainer Floris en aanwinst Britt te maken.

Wat was het onwennig! Zeker voor Franke, die kwam er pas tegen het einde van het inspelen achter dat ze haar brace om de verkeerde duim had gedaan! Britt paste zich razendsnel aan ons ‘niveau’ aan, ze knalde een bal in haar eigen gezicht terwijl ze een zonnebril droeg. De diepvries doperwtjes moesten eraan te pas komen om de schade te beperken, maar wij wisten; met haar valt te lachen 😉

Toen we weer binnen mochten trainen hebben we dat nog twee keer met het volledige team gedaan, daarna zijn we met een kleiner groepje zonder trainers nog 1x in de week doorgegaan met ballen. We hadden het zo gemist!

En nu zijn we drie weken weer echt in voorbereiding. Die kenmerkte zich door afwezigen en vooral; diverse blessures. Bij de eerste oefenwedstrijdjes moest er dus al flink geïmproviseerd worden en deed Kim uit D2 mee. Het 2e oefentoernooi moesten we zelfs afzeggen. Maar iedereen werkt hard aan het herstel en bijna iedereen is weer zo goed als topfit. Bij het ontbreken van een teamweekend zochten we met o.a. een BBQ bij Floris in de tuin de ontspanning op en leerden we elkaar al wat beter kennen.

En toen was het gisteren dus zover. De 1e ronde van Nationale Beker. Tegen onze poule-genoot VTC Woerden D1. Lieke hield het vanwege haar blessure bij alleen inspelen en Franke was gelukkig op tijd hersteld. Toch zat voor de zekerheid Eline uit D3 op de bank. Kirsten was nog op vakantie.
We waren allemaal vroeg aanwezig om samen te eten en bij D3 te kijken, die een spannende strijd maakten van hun bekerwedstrijd (en wonnen!). We stonden te trappelen om zelf het veld te mogen betreden. Dat bleek ook wel in de voorbespreking, we stonden nog net niet te kwispelen…

Eindelijk mochten we dan. De 1e set startten we met Britt, Sandra, Daniela, Franke, Kyra, Daphne en Hanneke. We pakten direct de side-out en de lead. We hadden alles mooi onder controle. Lukte het niet om rechtstreeks met service, aanval of tactische ballen te scoren, dan moesten we in de rally gewoon hard werken en maakten zij vanzelf de fout. Opdracht was wel om de aanval voluit te blijven doen. Zo werd het al snel 25-16 voor ons.

Set 2 gingen we vrolijk verder. Onze service was sterk en de pass was stabiel. Het blok stond goed en ze hadden nog steeds geen vat op de tactische ballen van Sandra. Op een gegeven moment kwam Jiska erin voor Kyra en die pakte dat goed op. Zo vlogen we zonder problemen naar 25-10.

In set 3 bleef Jiska staan. We begonnen wat stroever, aanvallend lukte het even niet meer om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Er slopen ook wat haperingen in de pass. Charla kwam erin voor Daphne en zij liet o.a. een welkome service-serie zien. We keken even tegen een achterstand aan, maar langzaamaan ging het weer beter draaien. Deze laatste set pakten we uiteindelijk zonder echte problemen met 25-19. Een afgetekende overwinning dus en door naar de 2e ronde!

Het was wel even wennen, met eigenlijk niet mogelijk yellen en aanmoedigen van de kant en het niet normaal kunnen bedanken van de tegenstander en scheidsrechters. Toch is het mooi begin van ons seizoen en een top-debuut voor Britt bij Sovoco. Na afloop was er taart omdat Jiska iets te vieren had en kregen we een rondje van Floris omdat hij op de training onder het net door had geserveerd. Zo zijn we dan ook wel weer.

Zaterdag begint de competitie, tegen het ons zo bekende Dinto D1 in Warmenhuizen. Helaas hebben we afgelopen seizoen onze strijd om het kampioenschap nooit kunnen afmaken, dus we kijken er stiekem extra naar uit ze weer te treffen. Kirsten is dan weer van de partij, maar komt ook nog terug van een blessure. Lieke is naar verwachting weer inzetbaar.

Ik zou willen zeggen tegen onze supportersvereniging en alle vrienden en familie; kom ons vooral aanmoedigen! Maar er mogen uiteraard maar maximaal 10 mensen voor ons plaatsnemen op de tribune, dus daar zal om gevochten moeten worden vrees ik…

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Hanneke van den Broek, Sovoco Dames 1.