Vizier op volleybal

 

De stand van zaken in België

VoV, 22-04-2024. 10:55 uur. Nog maar weer eens een rondje langs Europese velden maken, voordat we Vizier op Volleybal een paar dagen rust geven. We zijn er even niet, als het lukt melden we ons woensdagavond weer, afhankelijk van de omstandigheden tot dan.

In België wordt er nog in meerder poules gestreden om titels en deelname tickets aan Europese toernooien. In de finale van de Champions poule won Roeselare de eerste wedstrijd tegen Maaseik met 3-1. De eerste twee sets waren met 25-22 en 27-29 gelijk opgaand, daarna kon Roeselare doordrukken en de winst pakken via 25-15 en 25-20. Zowel Jasper Wijkstra als Robin Berkhout hadden een invalbeurt zonder scores.

In de strijd om een ticket voor het Europese Challenge toernooi bij de mannen verloor Gent met 3-2 van Menen via 15-9 in de vijfde set. De scores van Chris Ogink (14), Ricardo Hofman (5) en Marcus Held waren niet voldoende om Gent aan de winst te helpen.

In de andere wedstrijd in deze poule won Waremme met 3-2 van Achel via 15-11 in de tiebreak, nadat Achel met 26-28 in de vierde set de tiebreak had afgedwongen. Bij Achel scoorde Dion Verwey 13 keer. Overigens heeft Achel voor het volgende seizoen o.a. Yannick Bak van SV Dynamo vastgelegd.

Bij de dames speelde VDK Gent tegen Roeselare voor een ticket in de Europese Challenge Cup de eerste wedstrijd in de ‘best of’ serie. Gent won met 3-0, nipt via de setstanden 29-27 en 28-26 in de eerste en derde set, ruim via 25-19 in de tweede.

Lynn Blenckers liet 10 punten noteren, Dagmar Boom zette er 5 op het scorebord en libero Romy Brokking had een foutloos optreden op de servepass. Lynn Blenckers, die volgend jaar naar Roeselare overstapt, werd tot MVP gekozen. Zij nam, net als libero Romy Brokking, afscheid. Inmiddels kondigde VDK Gent al de komst van spelverdeelster Fleur Meinders aan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Tectum Achel.