De strijd om handhaving in 1AD

VoV, 21-03-2019. 14:23 uur. In de Eerste Divisie A bij de dames staan er voor zaterdag vier wedstrijden gepland. Drie daarvan zijn belangrijk voor de situatie in de degradatiezone, één is een middenmootgevecht dat uitsluitend eer en positieverbetering tot inzet heeft.

Bij dat laatste hebben we het over Heva / VCV (19-45) vs Krekkers (17-53). Krekkers loopt in wedstrijden een eindje achter en gaat nog een drukke tijd tegemoet, wat te spelen wedstrijden betreft. Voor hen geen vrije zaterdag op 31 maart, daarnaast moet er nog een gaatje gevonden worden om de inhaalwedstrijd tegen Bolsward af te werken.

Bij de overige drie wedstrijden gaat het vooral om uit de gevarenzone te komen of te blijven.

Springendal Set-Up II speelt de derby tegen de buurvrouwen van Rosstars uit Rossum. Een mooi affiche, dat in Rossum in 3-2 eindigde en wellicht de gevoelens bij de thuisclub oproept dat er nog wat recht te zetten is. Rosstars kan de punten goed gebruiken, ze staan met een wedstrijd meer er maar twee voor op de p/d plaats. Overigens is Set-Up II theoretisch nog niet uit de gevarenzone en dan is ook elk puntje welkom.

• Set-Up vs Rosstars begint om 15:00 uur in de Schalm in Ootmarsum.

Dynamo Tubbergen deed vorige week wat het doen moest en pakte een 4-0 zege tegen Bolsward, dat dus niet deed wat ze doen moesten. Zaterdag gaat de ploeg van trainer coach Johan Booyink naar Friesland, naar Balk, voor de wedstrijd tegen Autoschade Kuiper D.B.S. In Tubbergen werd het 1-3, met een pijnlijke 09-25 in de derde set. Maar ook een 29-27 in de eerste en een 23-25 in de vierde. Kansen op punten dus? Altijd, er zijn altijd kansen!

• DBS vs Dynamo begint om 16:30 uur in sporthal de Trime in Balk.

En dan heeft Hake Tjoba de eer en het genoegen om als eerste tegenstander van Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto te fungeren, nadat zij vorige week de titel hebben binnengehaald. Of dat een voordeel is? We zouden het niet durven zeggen, tot nu gaat Sudosa als een speer door de wedstrijden heen met slecht één nederlaag (3-1) bij VC Sneek II en totaal 7 verloren setjes in de overige 18 wedstrijden. Maar Tjoba heeft de punten wel heel hard nodig, ze staan op een degradatieplaats met een wedstrijd meer en 6 punten achter de p/d plaats. Doet de provinciegenoot Tjoba de das om of is er nog uitstel tot de volgende week, als ze in Friesland tegen Sneek II spelen.

• Hake Tjoba vs Sudosa – Desto begint om 18:00 uur in sporthal De Zon in Klazienaveen.

Geen wedstrijdverplichtingen zijn er dit weekend voor Sneek II, WVC Volley, VC Bolsward en VC Zwolle II.

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.