De strijd om nationale bekers in Europa.

VoV, 17-12-2021. 5:02 uur. Naast de Europese wedstrijden in de Champions League, de CEV en Challenge Cup en de duels in Ankara om de World Cup werd er in België en Tsjechië ook nog om de nationale bekers gespeeld.

In België bijvoorbeeld stonden deze week de halve finales in de Beker van België bij de mannen op het programma tussen Lindemans Aalst vs. Leuven en Menen vs. VDK Gent.

Lindemans Aalst won de thuiswedstrijd met 3-1. Nadat ze de eerste set ruim hadden verloren (17-25) volgden drie ruime setwinsten voor de 3-1. Via de setstanden 25-15, 25-15 en 25-20. Robin Overbeeke had een aandeel van 17 punten in de score, hij serveerde 2 aces bij een totaal van 19 opslagen.

Bij Menen vs. VDK Gent hadden zowel Jente de Vries als Chris Ogink een groot aandeel in de 1-3 zege via de setstanden 19-25, 25-19, 24-26 en 15-25. Beiden scoorden 15 punten, waarvan de Vries er 3 blokkerend maakte en Ogink maar liefst 8 blokpunten op naam kreeg.

In de derde set was het met 20-20, 22-22 en 24-24 spannend voordat Gent kon doordrukken. De returns van de halve finales zijn op 21 en 22 december.

In Tsjechië werden de kwartfinales van de nationale beker gespeeld. Usti van Rik van Solkema verloor met 1-3 van Ostrava via de setstanden 23-25, 25-19, 21-25 en 20-25 en Wessel Keemink won met Karlovarsko met 3-0 van Pribram, dat 17, 18 en 21 punten meekreeg.

In Duitsland en Roemenië werd doordeweeks ook nog gewoon om competitiepunten gestreden.  In de Bundesliga verloor Giesen met 3-1 van Frankfurt. De eerste set (25-23) en de vierde (31-29) waren erg nipt voor de thuisploeg. Daartussen eindigden de sets in 25-14 en 18-25.

In de vierde set kreeg Giesen na 22-24 nog vier kansen om de tiebreak af te dwingen, maar al die mogelijkheden werden niet benut. En natuurlijk lukte het de tegenstander dan wel bij de eerste de beste kans (30-29) om de wedstrijd in het slot te gooien. Stijn van Tilburg scoorde 15 keer voor Giesen, zijn ploeg staat nu zevende, Frankfurt is de nummer drie in de stand.

Dinamo Bucuresti won tegen Rapid Bucuresti, na Steaua Bucuresti en Stiinta Bucuresti de vierde ploeg uit Boekarest, met 3-0 via de setstanden 25-16, 25-16 en 25-17. Ewoud Gommans scoorde in twee sets 7 keer. Zijn ploeg bezet de tweede plaats op de ranglijst, ze hebben één puntje minder dan Arcada Galati.