Vizier op volleybal

 

De twee Eerste Divisies bij de mannen.

VoV, 11-02-2022. 5:50 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen is zaterdag de kop-staart botsing tussen koploper SSS Barneveld H2 (8-31) en Apollo 8 (9-6). Apollo kreeg onlangs versterking van Tom Veldkamp, die overkwam van de eredivisieploeg VCN, maar heeft in het duel tegen Donitas vorige week de vruchten nog niet kunnen plukken van deze transfer. Er werd met 0-4 verloren. Voor de ploeg uit Borne zal het zaterdag weer een loodzware dobber worden om een goed resultaat te behalen, maar wellicht is het verbeteren van het eigen niveau eerder een target dan punten halen tegen de koploper.

Donitas, dat vorige week met de volle buit uit Borne vertrok, speelt in Groningen tegen VC Zwolle. De gasten boeten op 20 november vorig jaar hun laatste zege en zullen ongetwijfeld de smaak van het zoet van een overwinning vergeten zijn. Reden om op herhaling te gaan en het weer te proeven, maar of Donitas dat zomaar laat gebeuren?

DIO Bedum H2 is waarschijnlijk de ploeg die in dit seizoen de minste wedstrijden heeft gespeeld. Welgeteld zeven hebben ze er tot nu achter hun naam staan, maar daaruit behaalden ze wel 27 punten, waarmee ze op de vierde plaats staan. Maar in principe zijn ze de virtuele koploper en dat zullen ze willen blijven door uit bij CSV Zwolle met een goed resultaat te vertrekken.

In de Eerste Divisie B bij de mannen gaat de kelderclash tussen de twee laatste teams in de stand vanwege corona niet door. EMD-Tooling vs. Volley Zuid wordt later gespeeld, Ook koploper VIVES en Donki Sjot H2, de nummer drie van onderen, komen niet in actie, maar dat heeft niets met corona te maken.

Blijven er vier partijen over die stuk voor stuk de moeite waard zijn, gezien de stand op de ranglijst. De teams op de posities 2, 3, 4 en 5 komen allemaal in actie en gaan hun wedstrijd achterstand op VIVES dus goedmaken, waardoor er een beter beeld van de werkelijke situatie aan kop ontstaat.

RVV (2de, 10-38) speelt thuis tegen Skunk (4de, 10-28), Kangeroes (3de, 10-34) gaat op bezoek bij Servia (5de, 10-25). De onderlinge verschillen zijn zodanig dat de mogelijkheid er terdege inzit dat een paar teams van positie wisselen. Hoeft niet, maar kan wel. Duidelijk is ook wel dat VIVES (11-51) voor alle teams ver buiten schot blijft.

Een duel tussen ranglijstburen is VC Wik (8ste, 9-20) vs. VC Limac H2 (10-21) en de verschillen tussen Inter Rijswijk H2 (6de, 9-21) en tegenstander VTC Woerden (9de, 9-20) zijn ook dusdanig dat er ook in het middendeel van de stand gehusseld kan worden. Of het ook echt gebeurd weten we zaterdagavond.

Uiteraard onder voorbehoud dat de genoemde wedstrijden ook allemaal doorgaan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.