Vizier op volleybal

 

De verzopen US-katjes dropen af naar Amsterdam

 

VoV, 20-11-2023. 10:31 uur. Nadat Mathilde afgelopen maandag per abuis al even de omgeving Warmenhuizen had ontdekt (aka de navigatie niet op ‘huis’ maar op ‘Warmenhuizen’ had gezet en hier pas na 50 minuten achter kwam), was het zaterdag 18 november tijd om aan te treden tegen Dinto dames 1.

Terwijl de verzopen katjes aantraden bij ons bekende afspreekpunt stond onze Izzy zonder sleutel en fiets in de druipende regen buiten te wachten op Seb die tot grote spijt nooit kwam opdagen. Toen ook eindelijk de laatste auto (nu incl. Izzy) aankwam in Warmenhuizen besloot Anneke nog even de shirtjes een roze gloedje te geven door haar rode bietensalade eroverheen te strooien, maar… de sfeer was goed, de muziek viel in de smaak en de voetjes gingen in de kleedkamer al van de vloer… dus klaar voor de wedstrijd.

Helaas… deze verliep anders dan we hadden gehoopt. De eerste set liepen we al snel tegen een ruime achterstand aan. Een combinatie van maar liefst 16 fouten verspreid over service, aanval en pass maakte dat we geen schijn van kans hadden. We gaven de eerste set letterlijk uit handen (25-21).

De 2e set begon de pass beter te lopen, maar helaas lukte het ons niet de fouten eruit te houden. Opnieuw trokken we dan ook met duidelijke setstanden aan het kortste eind (25-15).

Tijd voor verandering… vanuit de staf werden wat wissels doorgevoerd en meteen werd duidelijk dat deze nieuwe energie zeer goed uitpakte. Er werden minder fouten gemaakt, in het achterveld dook Mathilde elke bal van de grond, Sophie scoorde elke lekkere set die ze in haar handen kreeg van Fleur, en Anouk besloot voor zichzelf het hele spelletje van volleybal opnieuw uit te vinden. Dit resulteerde dan ook in setwinst (21-25).

Tijd voor set 4… alles of niets. We begonnen met dezelfde energie, maar al snel slopen de foutjes er toch weer in. We hebben ons best gedaan, maar het mocht niet baten tegen een sterk en consistent spelend Dinto (25-21) en als verzopen katjes dropen we dan ook terug af richting Amsterdam. Het lukt nog niet helemaal en er moet hard worden gewerkt komende weken, maar dat het er wel in zit is ons 100% duidelijk.

Volgende week tijd voor een heuze derby. We ontvangen dan namelijk Armixtos om 17.30 uur in onze gezellige Amstelcampus. Tijd om weer een potje te winnen. Sas heeft nieuwe trommelstokken gekocht, dus hopelijk zien we jullie allemaal met luid kabaal op de tribune!

gh @ VoV, verslag door #1 Marscha Sinnema, US Dames1. Foto John van Geenen.

PS: sorry, ik ben heel slecht in korte wedstrijdverslagen…