Vizier op volleybal

 

De voorbereiding van Pharmafilter US D1

VoV, 06-09-2017. 18:34 uur. Voor de trouwe US dames 1 fans: de ploeg zit nog midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar speciaal voor jullie nu alvast een kleine samenvatting van de activiteiten tot nu. De trainingen zijn al een tijdje geleden van start gegaan en wij hebben hierin al meerdere piepjestesten overleefd. Helaas heeft ons team dit seizoen te kampen met meerdere blessures in de voorbereiding, maar zoals onze aanvoerster zegt: ‘Niet klagen maar dragen en bidden om kracht.’

Driekamp:  Zo hebben wij twee weken terug op zaterdag onze eerste driekamp in Borne gespeeld met als tegenstanders: Alterno D2 en Apollo 8. De uitslagen van deze wedstrijden waren, Apollo 8 – Pharmafilter US: 1 -2 (25-18; 21-25;13-25) en Pharmafilter US – Alterno D2: 3-0 (29-27;25-19;25-17). Uitgebreide wedstrijdverslagen komen in de competitie wel weer, maar we weten in ieder geval waar wij nog de puntjes op de i moeten zetten.

Apeldoornse driekamp: Dus opvolgend hebben wij afgelopen zaterdag onze tweede driekamp gespeeld in Apeldoorn tegen Dynamo D1 en Donitas D1. Ondanks de vele blessures, is ons team zo allround dat onze libero (Ruth) haar debuut heeft gemaakt als passer – loper! Vraagje aan onze lezers: hoeveel kill – blocks heeft Ruth nu op haar naam staan? Uiteindelijk resulteerde deze driekamp in de volgende uitslagen: Pharmafilter US – Donitas: 1-2 (20-25;25-21;19-25) en Dynamo – Pharmafilter US:  2-1 (26-24;29-27;21-25).

Enfin, de wedstrijden zaten erop en het teamweekend kon beginnen; op naar een blokhut ergens in Apeldoorn! We begonnen met een Masterchef opdracht waarbij de groep in vieren was gedeeld.

De eerste groep had de recepten van het gerecht en begon met koken voor 6 min. waarna zij 1 min. de tijd hadden om over te brengen wat we gingen maken aan de tweede groep en wat er nog gedaan moest worden. Deze groep had dan ook 6 min. de tijd om te koken en vervolgens 1 min. om orders door te geven aan groep drie en ga zo door. Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten op de kip na, want de grote vraag luidt: ‘Wie heeft de kip laten aanbranden?’ Eén ding is zeker, er zat geen fipronil meer in onze kip!

Vervolgens werd de groep in tweeën gedeeld; een houthakploeg onder leiding van Izzy om een kampvuur te bouwen en een zingende afwasploeg onder begeleiding van Ruth. Bij het kampvuur hebben we afspraken gemaakt en de doelstellingen voor komend seizoen besproken, waarna het tijd was voor de pubquiz! Lisa de Groes heeft tijdens deze pubquiz haar nieuwe bijnaam ‘Lidl’ gekregen. Waarom? Vraag het haar gerust!

Zondag hebben we ontbeten en hadden we in de ochtend een Jeu de Boules-toernooi! Wist je trouwens dat onze eigen assistent trainer nationaal kampioen van Frankrijk is? Ik zou in ieder geval geen spelletje spelen tegen Sebastien, of je moet graag willen verliezen. Gelukkig hoefden we geen harige, dikke buiken te kussen, want niemand heeft dit weekend met 13-0 verloren (toch Martijn?).

Als afsluitende activiteit waren we met zijn allen opgesloten in een escaperoom. Je kan je vast voorstellen dat dit wat chaotisch kon zijn. Hoe dan ook zijn we ontsnapt, mede door de rekenkunsten van Martijn en het illegaal slot – openbreken van Lidl!

En nu?  Het was in ieder geval weer een fantastisch weekend met deze toppers! Aankomende zaterdag doen wij mee aan het Sudosa – toernooi in Assen. Mochten jullie zin hebben om ons te zien shinen, kom ons dan gerust aanmoedigen. Is het wat ver voor jullie (voor ons ook hoor), spelen we die week erna een driekamp thuis met aansluitend een borrel! Tot dan!

gh @ VoV, verslag door Kelly Ackermans. Bron website Pharmafilter US. Foto Rudy van ’t Rood.