Vizier op volleybal

 

De VoV-blog#2.

VoV, 08-05-2021. 6:02 uur. We willen nu niet meteen de loftrompet blazen over onze eerste aflevering van de blog van vorige week en ons niet bezondigen aan het soms gebruikelijke dat het “een groot succes was”, zoals we wel vaker lezen. Neen, we hebben iets van “het kan erbij door”, mede omdat het wegens de inhoud niet overal in den lande met gejuich werd ontvangen. Ook het aantal hits, 412 tot moment van het intypen nu, is nou niet bepaald om jubelverhalen over te schrijven.

SV Dynamo Apeldoorn scoort met haar nieuws over de Eredivisiedames beduidend beter dan wij met ons blog. Als al die lezers nou ook even de moeite nemen om ons blog te lezen gaan we een hele eind in de goede richting.

Vorige week was er aandacht voor de dames in de mallemolen die transferperiode wordt genoemd. Het verkassen van club lijkt wel een ‘must’ te zijn aan het eind van het seizoen. Overal schudden ze de boel nog maar eens weer flink op, met de intentie om beter te presteren of minimaal gelijk (als er een titel werd bemachtigd) dan afgelopen seizoen. Een transfer volleybalsite registreerde al meer dan 800 mutaties bij de dames en heren en tevens meer dan 300 rumors, ongetwijfeld zal een aantal van deze geruchten in een transfer eindigen. En de molen draait nog maar net.

In Nederland doen op dit moment bij de mannen vooral de vier teams uit de Kampioenspoule van zich spreken met nieuwe selectiespelers. Lycurgus was met een viertal nieuwelingen (Hofhuis, Held, de Jong en de Hongaar Pesti) al behoorlijk actief op de nationale en internationale transfermarkt, maar heeft de teller pas op acht spelers staan. Dynamo Apeldoorn wist al een vijftal nieuwelingen toe te voegen (Brilhuis, Bak, Haanappel, Krook, Boekhoudt).

Orion heeft naast de vervanging van de staf (Sparidans, Joosten) ook met Bleeker, de Deen Hoff, de Fin Jokela en Wijkstra nationaal en internationaal weer versterking gevonden. Met de acht blijvers zijn ze een eind op weg om hun selectie volledig te maken.  Sliedrecht Sport verwelkomde Erik van der Schaaf en Rayid Isenia als nieuwe selectieleden. Vooreerst lijkt het Talent Team voor de topteams een belangrijke leverancier ter aanvulling van de selecties te zijn.

Internationaal is er de laatste dagen nogal deining in Italië, waar Trentino in financieel zwaar weer lijkt te zitten. Hetgeen o.a. tot gevolg heeft dat Nimir Abdel-Aziz, die eerder een 3-jarig contract bij de club tekende, samen met enkele andere grootverdieners te horen hebben gekregen dat ze mogen uitzien naar een andere club. De club zal de winstbonussen wel missen, die ze zowel nationaal (titel, beker, supercup) als internationaal (Champions League) aan zich voorbij zagen gaan. En die hun dure sterrenhuishouding wel heel goed had kunnen gebruiken.

Uiteraard was er direct interesse voor Abdel-Aziz, de topscorer van Italië. Modena zou zich meteen hebben gemeld. Eerder liet die club al blijken grootse plannen te hebben voor volgend seizoen, ze legden het ‘koningskoppel’ Ngapeth/ Bruno vast. Maar even afwachten hoe het verder gaat.

Wat we eigenlijk nogmaals vragen wilden. Hoe zit het eigenlijk met het Nevobo project 20-22. Wie nemen daaraan deel, gaan ze alleen maar trainen of nemen ze ook de plaats in van TTP in de Nederlandse Eredivisie. Het blijft Oost-Indisch stil.

Gelukkig hebben we ook nog attente lezers, die er niet voor schromen ons op aanvullingen of fouten in onze publicaties te wijzen. Nou ja, fouten maken we eigenlijk bijna niet, beter gezegd bijna nooit, hooguit vergissen we ons zo af een toe. “Voordat we een fout maken, maken we deze niet” zoals JC ooit een onverklaarbare mysterieuze uitspraak deed. “Ai nooit ne vout maakt, hej ok nig vol doan in oe lèèvn” za’k ma zegg’n.

Enfin, Joëlle wees ons erop dat bij de VNL-tijden van de Oranjeteams twee uren opgeteld moeten worden i.v.m. een andere tijdzone. Heeft ze u dus mooi voor vroeg opstaan behoedt. Want 8:00 uur in de morgen wordt dan 10:00 uur, waardoor u nog tijd hebt om het laatste volleybalnieuws op VoV te lezen.

Dan zijn gisteren de EK-Kwalificatieduels voor de Oranje mannen, de U17 jongens en de U16 meiden van start gegaan. De poule-indelingen van de meiden en de jongens lijken een te zware klus om de eindronde te halen. Al waren de meiden gisteren met een mooie 3-0 zege wel te sterk voor Frankrijk. België versloeg de jongens. (Zie onze separate verslagen van vandaag.)  Maar we willen vooral niet voor onze beurt spreken over het halen van het EK, ook al hebben we dat bij deze natuurlijk wel gedaan.

Voor onze tweede blog laten we het hierbij, er wacht nog een drukke dag met weer Oranje duels en een vol programma in de Degradatiepoule bij de heren en dames. Of toch niet we hebben nog twee ohja’s achter de hand.

Ohja1, Laura Dijkema nam op Instagram afscheid van haar teamgenoten, dat zal wel inhouden dat de spelverdeelster ‘proshchay’ tegen de Russische competitie zal zeggen. Dat kunnen wij ons ook voorstellen als je de titel hebt behaald en volgend seizoen niet 5.000 km. wilt reizen voor een enkele uitwedstrijd.

En ohja2, de Eredivisie dames heeft er na Voltena en SV Dynamo een derde nieuweling bij. Booleans/ VV Utrecht heeft de licentie ook binnen en gaat volgend jaar, versterkt met de van Sliedrecht Sport overgekomen Ana Rekar, de uitdaging aan om op het hoogste Nederlandse niveau een woordje mee te spreken. We verwachten in de loop van de dag het persbericht van VV Utrecht te zullen ontvangen, voor degenen die dat niet willen afwachten, het nieuws staat al op hun website.

Goed weekend, hopelijk wint uw favoriete club. Al is het aanbod voor ‘favoriete club’ maar erg gering.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, dachten we gezien de netrand en de bal.