Vizier op volleybal

 

De VoV Weekend Top 10 (en iets meer)

VoV, 07-11-2020. 4:36 uur. De VoV weekend Top 10 blijft problemen houden om genoeg content te krijgen. In Nederland is al weken geen vijver meer om in te vissen (dat blijft voorlopig ook zo) en overal in Europa worden wedstrijden uitgesteld. Corona is sportvijand nummer 1 geworden, niet alleen in ons land maar wereldwijd.

En als er niet gevolleybald wordt waar moeten we het dan over hebben. Er wordt nog wel gevolleybald zult u zeggen, maar dat zijn wedstrijden uit bijvoorbeeld Noorwegen, Wit-Rusland, Slowakije, Denemarken en Servië en dat zijn nu niet meteen kanshebbers voor een Top 10 notering, net als duels uit Azië of Zuid-Amerika. Die slaan we voorlopig nog maar even met een gerust hart over. Zo hoog is de nood nou ook weer niet.  En ook zonder ons nu echt bezwaard te voelen dat we dat gedaan hebben.

Maar wat dan wel, waar moeten we de Top 10 wedstrijden dan weghalen? Bij de mannen uit België? Nou neen, Gent vs. Menen, Achel vs. Aalst, Waremme vs. Roeselare en Maaseik vs. Leuven laten we voor wat het is. De Duitse Bokal? Suhl vs. Wiesbaden, Straubing vs. Aachen? Of maar weer voor Stuttgart kiezen. De topper tegen Potsdam op zondag? Een kanshebber, zeker, maar dat is er nog maar één van de tien.

Italië dan? Casalmaggiore vs. Monza, Novara vs. Firenze? Als het doorgaat! Turkije misschien? THY vs. Aydin bij de dames of Istanbul BB vs. Ziraat Bankasi bij de heren? Neen, doen we niet. Veel keuze is er niet, zoals u ziet. En een eventuele keuze op zaterdagmorgen kan ’s avonds of op zondag door corona ook heel goed nog achterhaald worden.

We passen voor wat betreft de Top 10, maken een pas op de plaats. Dat kon weleens een tijdje gaan duren gezien de corona maatregelen, die hier tot januari geen wedstrijden in de Topdivisie en lager toestaan, en we hebben de indruk dat het in het buitenland ook langzaam maar zeker minder wordt. Na zonder publiek spelen volgde bij ons ook de annulering en over de landsgrenzen wordt er in veel landen al zonder publiek gespeeld.

Waar moeten we het dan over hebben?

Over Nederlandse spelers in het buitenland, die of zelf of vanwege besmetting in hun team in quarantaine zijn? Neen, doen we niet aan mee. Hoeven we niet te weten.

Over de Amerikaanse verkiezingen? Laat maar, daar zijn genoeg andere deskundigen voor in beeld en op het beeldscherm.

Het lijkt wel of er naast de zeer vele Nederlanders die meer verstand hebben van voetbal dan de bondscoach en de ‘ontelbare’ virologen, die precies weten wat goed en slecht voor ons is in coronatijd, er ook nog eens bosjes Amerikadeskundigen in ons land rondlopen. Die de Amerikaanse verkiezingen precies kunnen duiden en precies weten hoe het in elkaar zit.

Een vakantie in New York van 14 dagen en je bent zo ongeveer Amerika deskundige, althans dat lijkt wel zo omdat Jan en Alleman aanschuift in de ‘praatprogramma’s’ op TV en zijn/ haar mening geeft over wat er daar allemaal gebeurt en waarom het gebeurt. We luisteren ernaar en verbazen ons steeds vaker en steeds weer.

Al met al moeten die Nederlanders wel een heel slim volkje zijn, ze hebben overal verstand van. Overal een mening over. Als we het bovenstaande nog eens nalezen zijn er een heleboel Nederlanders die heel veel verstand van voetbal hebben, en zowel viroloog als Amerikadeskundige zijn. Dat kan niet ieder land van zijn inwoners zeggen.

Als het over volleybal gaat, is er dan niets om naar uit te zien? Jawel hoor, de dubbele Challenge Cup wedstrijd van Sliedrecht Sport volgende week. Ondanks alle beperkende maatregelen die hier gelden reist de ploeg toch naar Las Palmas, om daar beide wedstrijden te spelen. Zowel de uit- als de thuiswedstrijd. En omdat in Spanje nog geen beperkende maatregelen gelden voor wat betreft het trainen en de competitie is Sliedrecht wel erg in het nadeel. Maar we zijn een slim volkje, daar weten we ook wel raad mee.

En natuurlijk zitten we allemaal te wachten op de verschillende scenario’s voor herstart van de competities, die de Nevobo in de bureaula heeft liggen. Drie zijn er voorbereid. Mogen we dan stemmen aan welk scenario we de voorkeur geven? Of heeft dit betrekking op de verschillende divisies. Één voor de Eredivisies, één voor de Topdivisies, en één voor de rest? De Nevobo zal volgende week hierover en over de daarbij behorende wedstrijdplanning vanaf januari 2021 communiceren. Spannend, weer stemmen, stemmen tellen, meningen ventileren over de zin of onzin van het hele gebeuren? Houdt ons weer een tijdje bezig. Iets om naar uit te zien.

En verder? Verder niets. Dat was ’t. Good goan!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.