Vizier op volleybal

 

De weekendduels in de Eredivisie mannen.

VoV, 22-01-2021. 4:01 uur. De topper in het weekend programma in de mannen Eredivisie is het duel tussen Draisma Dynamo vs. Active Living Orion. Het aanvangstijdstip van het duel tussen de huidige koploper tegen de nog altijd regerende landskampioen is vervroegd naar 15.00 uur, zodat alle betrokkenen ruimschoots voor het ingaan van de avondklok weer thuis kunnen zijn.

Voor de thuisploeg gaat het erom de vierde wedstrijd van dit seizoen in winst om te zetten en zo revanche te nemen op een eerdere nederlaag tegen Orion in de halve finale van de Supercup in oktober vorig jaar. Beide teams zijn favoriet voor een plaats in de kampioenspoule, die door de Top 4 van dit korte reguliere seizoen zal worden gevormd. Orion, dat onlangs spelverdeler Stijn Held aan de selectie toevoegde, won vorige week bij SSS.

  • Dynamo vs. Orion begint om 15:00 uur. Dynamo staat eerste met 3-9, Orion bezet de vierde plaats met 1-3.

Amysoft Lycurgus gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Bielderman Koetsier/ SSS in Barneveld. Voor de gasten is het al de vijfde wedstrijd van het seizoen, de thuisploeg heeft er pas één opzitten, die vorige week van Orion werd verloren. Lycurgus is de favoriet, twee overtuigende zeges tegen VoCASA en Taurus onderstrepen dit nog eens. SSS zal er alles aan doen om dit keer thuis het eerste puntje, de eerste puntjes te laten bijschrijven.

  • SSS vs. Lycurgus begint om 19:30 uur. Lycurgus staat tweede met 4-9, SSS bezet de negende plaats met 1-0.

ComputerPlan VCN vs. Sliedrecht Sport is een duel in d middenmoot. De ploeg uit Capelle maakte vorige week een winnend debuut in de Eredivisie, Sliedrecht Sport had het bij VoCASA niet makkelijk en wist op het nippertje de juiste serie te plaatsen voor winst in de tiebreak.  Uiteraard gaan beide teams er alles aan doen om opnieuw succes te hebben, waarbij dat desnoods maar in vijf sets moet, maar liever niet! VCN wil natuurlijk gewoon ongeslagen blijven, Sliedrecht zal daar een stokje voor willen steken.

  • VCN vs. Sliedrecht Sport begint om 20:00 uur. VCN staat zesde met 1-2, Sliedrecht Sport bezet de zevende plaats met 2-2.

De talentenploeg van TTP speelt zaterdag haar derde wedstrijd van het seizoen en zal daarin proberen de eerste zege te behalen. Tegenstander is RECO/ ZVH dat vorige week in het streekduel tegen VCN pas in de vijfde set capituleerde. TTP is hekkensluiter, een positie die eigenlijk niet bij de ploeg past, aangezien zij alleen qua trainingsfaciliteiten tijdens de corona periode geen of nauwelijks hinder van de beperkingen ondervonden. Terwijl alle andere ploegen moesten roeien met geen of één riem. ZVH is middenmoter en zal een serieuze gooi doen naar de Top 4, daar behoort dan wel een zege bij tegen de hekkensluiter.

  • TTP vs. ZVH begint om 15:00 uur. TTP staat op de tiende plaats met 2-0 en ZVH is de nummer vijf in de stand met 3-3.

En als laatste duel staat Taurus vs. VoCASA genoteerd. Beide ploegen leden vorige week een nederlaag, VoCASA liet de winst in de vijfde set door de vingers glippen tegen Sliedrecht Sport, Taurus was niet opgewassen tegen Lycurgus en kreeg thuis geen setje mee. Zaterdag is er dus een herkansing, om de tweede zege van het seizoen binnen te halen (VoCASA) of om voor het eerst met winst af te sluiten. Onnodig te zeggen dat de teams deze uitgangspositie met dikke letters en een streep eronder in het gameplan hebben staan. Welke ploeg er na het duel een streep door kan trekken moeten we nog maar even afwachten.

  • Taurus vs. VoCASA begint om 20:00 uur. Taurus is de nummer acht in de stand (2-1), VoCASA bezet de derde plaatsmet 3-4.

Alle wedstrijden zijn via de livestream te volgen op Volleybal.nl

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.