De weekendduels van landgenotes in het buitenland.

VoV, 17-01-2022, 16:23 uur. Wat deden de teams met Nederlandse speelsters in de selectie afgelopen weekend? Onderstaand informeren we u over hun winst en verlies.

In Frankrijk was er een 0-3 nederlaag voor Kirsten Knip met Paris Saint Cloud in de Lichtstad tegen Nantes. De gasten, die derde op de ranglijst staan, pakten de sets met 21-25, 18-25 en 16-25.  Bij het ingaan van de big points hadden ze alle drie sets al een ruime voorsprong, met 4 en 6 punten. Kirsten Knip moest 11 keer in actie komen op de serve van de tegenstander, 10 keer deed ze dat foutloos. Paris staat 10de.

In België leed Jaraco LVL van Dagmar Boom en Kirsten Bröring een 1-3 nederlaag tegen koploper VDK Gent. De eerste set was met 25-19 nog voor de thuisploeg, daarna herpakte Gent zich liet Jaraco in de tweede en derde set met 11-25 en 14-25 kansloos. De winst werd definitief via 22-25 in de vierde set.

Asterix Avo van Nova Marring, Laura Overwater en Nynke Hofstede behaalde een 1-3 uitzege bij Oudegem. Met name het verschil in de derde en vierde set was opvallend. De derde ging met 9-25 naar Asterix, de vierde bleven ze net met 23-25 nipt aan de goede kant van de score. De eerste twee sets eindigden in 22-25 en 25-19.

In Japan is het seizoen na een lange pauze ook weer van start gegaan. Voor Celeste Plak met Himeji met twee nederlagen tegen Denso Airybees. Zaterdag verloren ze na een 0-2 achterstand (18-25, 19-25) nog met 2-3 via 12-15 in de vijfde set. Dit ondanks 27 punten van Celeste Plak. Zondag kon haar ploeg net geen tiebreak afdwingen en ging de vierde set met 26-28 verloren en daarmee de partij met 1-3.  Plak scoorde in dat duel 19 keer.

In Griekenland klaarde koploper Panathinaikos van Maret Grothues de uit klus bij Lamia in drie sets. Met 12-25, 17-25 en 13-25 hadden ze de zege snel bijgeschreven. Panathinaikos had de nodige personele problemen vanwege coronabesmettingen, maar was ondanks dat een maatje te groot voor de tegenstander.  Bij het begin van de bigpoints was in elke set (11-21, 10-21, 12-21) al wel duidelijk dat Grothues c.s. een ruime zege gingen halen. Op alle onderdelen waren ze veel beter. Maret Grothues scoorde 11 keer.

In Oostenrijk won Lotte Groninger met VC Tirol de uitwedstrijd bij Salzburg met 0-3 via de setstanden 18-25, 18-25 en 21-25. Ze speelde alle sets en scoorde 2 keer. Een 100% score in de aanval, 😊, en een ace. Haar ploeg had met 28 om 45 aanvallende punten duidelijk de betere aanvalsters in de gelederen. VC Tirol staat als de nummer 2 in de stand twee punten achter de koploper.

In Rusland behaalde Laura Dijkema met Leningradka een 1-3 zege bij Krasnodar. Nadat haar ploeg via 16-25 en 25-27 op 0-2 was gekomen kon Krasnodar, dat een plaatsje lager op de ranglijst staat, met 25-21 de spanning erin houden. Niet voor lang overigens, want de ploeg van Dijkema walste in de vierde set met 11-25 over de thuisploeg heen.  Dijkema stond vier sets op spelverdeling, ze scoorde niet. Leningradka staat op de zevende plaats.