De zesde overwinning op rij voor US D1

VoV, 01-11-2021. 6:14 uur. Het is altijd lastig om tegen teams te spelen die onderaan de ranglijst staan. Je merkt dan dat het niet eenvoudig is om koploper te zijn. Wij moeten spelen met verwachtingen. Onze tegenstander kan vrij spelen en zonder druk. De wedstrijd tegen Thor was hier een goed voorbeeld van.

Thor stond vanaf punt 1 “aan”. Ze serveerde met lef en ook in de verdediging hadden ze veel. Wij daarentegen waren bezig met wat we moesten doen: winnen. Dit verschil in spelbeleving heeft ervoor gezorgd dat Thor, op eigen zeggen, hun beste set van het seizoen hebben gespeeld. Want inderdaad, wat hadden ze te verliezen?

Echter, was dit gelukkig maar van korte duur. Vanaf de 2e set stonden de neuzen weer de goede kant op. Marscha had de pass goed neergezet en Susan maakte de eerste ace van de wedstrijd. Door de veerkracht die het team hier liet zien, waren wij in staat dit niveau de rest van de wedstrijd vast te houden.

Zo bleef Saskia ook maar scoren en keken we geregeld tegen een mooie voorsprong aan. Vervolgens besloot Precious ook dat ze graag richting de kantine wilde gaan en maakte de wedstrijd op fenomenale wijze af. Een mooie 3-1 overwinning ondanks de druk van het koploperschap. Dit maakt alweer onze zesde overwinning op rij, waardoor wij nu met 17 punten nog steeds de eerste plek verdedigen.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via  #4 Sanne Heijting, US D1.