Debuut Madjoe in Topdivisie

VoV, 24-09-2020. 11:50 uur. In de allereerste officiële wedstrijd die Madjoe in de Topdivisie mocht spelen kwam het tweede team van regerend landskampioen Orion uit Doetinchem op bezoek. Beide teams waren elkaar voor dit treffen nog nooit eerder tegengekomen en dus wist niemand wat hij/zij van deze wedstrijd kon verwachten. Het bleek een spannende vijfsetter te worden met goed spel van beide kanten.

In de eerste set begon Madjoe wat onwennig. Wellicht overdondert door het besef dat ze in de Topdivisie uit mochten komen. Anderzijds wellicht overdondert door het geweld waarmee Orion aan de wedstrijd begon. We hadden in de eerste set nog geen antwoord op de harde aanvallen en goede verdediging van Orion, hierdoor konden we niet of nauwelijks ons eigen spel laten zien en ging Orion er met de eerste set van door. 19-25.

In de tweede set was de eerste spanning ervan af en spraken we met elkaar af meer lef te tonen in de service en aanval. Door de verhoogde servicedruk kon Orion hun sterke middenspelers minder goed aanspelen dan in de eerste set. Daarnaast lag onze pass loepzuiver waardoor Ferdy iedereen in stelling kon brengen en we deze set met 25-19 naar ons toe konden trekken.

De lijn uit de tweede set trokken we door naar de derde. Halverwege de set bleek Orion al een tijdje in een verkeerde opstelling te staan. Hierdoor werd de stand in eerste instantie teruggebracht naar 19-0 in ons voordeel. Later vond de scheidsrechter dat zij pas fout stonden vanaf hun 14de punt. En dus ging de stand naar 19-14. Orion leek hier energie uit te putten en gaven nog niet op. Hierdoor kwamen ze nog iets dichterbij maar dit bleek niet genoeg te zijn om de set binnen te halen. 25-22 in ons voordeel.

De vierde set startte met hetzelfde spelbeeld als set 1. Orion overdonderde ons met services en aanvalsgeweld waardoor zij al snel uitliepen tot een flinke voorsprong. Onder andere door een flink aantal aces van Ruben kwamen we nog aardig dichtbij maar dit bleek al te laat te zijn om een vijfde set te voorkomen. 22-25.

De allesbeslissende vijfde set moest uitsluitsel geven wie er in de eerste competitieronde met de winst van door zou gaan. Bijna de gehele set ging het op en neer, met goed spel van beide kanten. Orion sloeg in het eerste deel een klein gaatje en dit bleek helaas niet meer te dichten. Hierdoor ging Orion er met de winst vandoor.

Madjoe H1 vs. Rabobank Volleybal Orion Doetinchem H2 werd dus 2-3 via de setstanden 19-25, 25-19, 25-22, 22-25 en 11-15.

Aankomende zaterdag spelen we opnieuw thuis! Ditmaal tegen DIO/Bedum HS1. Bedum haalde afgelopen weekend eenzelfde resultaat als wij door thuis met 2-3 te verliezen. Beide teams zullen dus op zoek zijn naar de eerste overwinning van dit seizoen!  Zaterdag 26 september, Sporthal de Drecht, 16:30 uur Madjoe H1 vs. DIO/Bedum H1.

gh @ VoV, verslag van/ via Nico Brandsen, teammanager Madjoe, foto John Geenen.