Degradatie VC Zwolle II en Tjoba

VoV, 31-03-2019. 8:43 uur. Door de uitslag van Bolsward vs VC Zwolle II (3-1) is de strijd om de degradatie in de Eerste Divisie A bij de dames beslist. Tjoba en VC Zwolle II kunnen volgens de Nevobo stand niet meer  de p/d plaats bereiken, ook al winnen ze beide nog te spelen wedstrijden met 4-0, dan blijft het setgemiddelde in hun nadeel.

In Bolsward deed de thuisploeg goede zaken om van de p/d plaats af te komen. Zij wonnen thuis dus met 3-1 van rode lantaarndrager VC Zwolle II en verruilden van plaats met Dynamo Tubbergen dat nu staat, waar ze eigenlijk niet willen staan. Bolsward pakte via 25-21 en 25-19 een 2-0 voorsprong, Zwolle kon met 17-25 de wedstrijd spannend houden maar kwam in de vierde set net tekort voor de tiebreak. Bolsward won met 25-23 en dus met 3-1.

Krekkers heeft revanche genomen voor de eerder bij de buurvrouwen in Ootmarsum geleden 3-2 nederlaag. De zege ging toen via 27-25 en 17-15 in de laatste twee sets naar de thuisploeg.  Ook in Maria Parochie waren de teams erg aan elkaar gewaagd, hetgeen overigens wel resulteerde in een 3-0 voorsprong in sets voor de thuisploeg voordat Set-Up ook een setje en een puntje kon bijschrijven.

De 25-23 in de openingsset werd net als de 25-23 en de 23-25 in de derde en vierde doorgang met nipt verschil beslist. Krekkers was in de tweede set wel de duidelijk betere ploeg, met 25-21 waren ze op een 2-0 voorsprong gekomen.

De strijd om van de p/d plaats af te komen, weg te blijven gaat nu tussen Dynamo, Bolsward en Rosstars. De stand onderin is:

• 08. Rosstars 20-38
  • 09. VC Bolsward 19-36
  • 10. Dynamo 20-36.

Sudosa – Desto was eerder al kampioen geworden.