Degradatie Zwolle na 2-3 zege SSS bij VoCASA

VoV, 01-04-2019. 5:55 uur.  Voor Coníche Topvolleybal Zwolle is het doek gevallen in de eredivisie. De Zwolse ploeg speelde zelf niet dit weekend en moest toezien hoe VoCASA, dat al veilig was, thuis met 2-3 van Advisie SSS verloor en zich op de ze manier ook Veilig speelde. Met nog één wedstrijd te gaan (SSS vs Zwolle) kan het verschil van vijf punten achterstand niet eer goedgemaakt worden. Het wonder van Nijmegen bleef uit middels een 3-0 of 3-1 nederlaag van SSS. Zwolle zal volgend seizoen de stap terug moeten doen.

Advisie/SSS speelt dus ook volgend seizoen in de eredivisie. Zij wonnen via de setstanden 25-22, 18-25, 21-25, 25-18 en 21-23. Dat laatste was wel een erg lange tiebreak. De ploeg uit  Barneveld hadden aan twee gewonnen sets al genoeg om Zwolle voor te blijven en zo kon dus ruim voor het einde van de wedstrijd er al een feestje gevierd worden

Het leek er aanvankelijk op dat het een makkelijke middag voor SSS zou worden, ze namen in de eerste set vlot een 4-9 voorsprong maar verknoeiden het voordelige verschil daarna zelf met veel serve- en andere fouten, waarna de set alsnog verloren ging.

Maar het kwam alsnog goed voor de bezoekers. Na de redelijk gemakkelijk gewonnen tweede en derde set kon er feest gevierd worden. Waarna de teams er nog lang over deden om er een eind aan te breien.

De uitslag is dus slecht nieuws voor het mannen eredivisie volleybal in Zwolle, hun laatste wedstrijd in de degradatiepoule van volgende week zal tevens de laatste op het hoogste niveau betekenen. Er komt daarmee een eind aan een periode van bijna 30 jaar topvolleybal in Zwolle. Hoe het met hun verder gaat, Topdivisie ja of neen lijkt gezien de organisatorische en financiële situatie nog even een open vraag te blijven.

gh @ Vizier op Volleybal. bron o.a. Nevobo. Foto Jan van den Noort.